Δοκιμαστική λειτουργία για το έργο πνοής στη λίμνη Σμοκόβου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου, ένα  μεγάλο έργο πνοής, ένα μεγάλο  έργο συνεργασίας που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, όπως είπε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος.

Ήδη ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του έργου. Έγινε από τον Σύνδεσμο Υδρευσης Σμοκόβου η προμήθεια  των αναγκαίων υλικών γι αυτή τη διαδικασία η οποία διαρκεί έξι μήνες. Οπότε, αν κυλήσουν όλα ομαλά χωρίς κάποιο απρόοπτο, ίσως και εντός του καλοκαιριού, το νερό να φτάσει στις βρύσες των σπιτιών.

Το έργο περιλαμβάνει:

-Λιμνοδεξαμενή χωρητικότητας 80.000 κυβικών μέτρων, Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού με  δυναμικότητα επεξεργασίας 16.875 κυβικών μέτρων διυλισμένου νερού την ημέρα,

Τρεις κλάδους δικτύων μεταφοράς και διανομής του νερού  συνολικού μήκους 190 χιλιομέτρων και  4 τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Ο προϋπολογισμός έφτασε τα 42 εκατ. ευρώ, θα υδρευθούν περίπου 55.000 κάτοικοι 42 χωριών εκ των οποίων τα 22 στο Δήμο Σοφάδων.

«Οφείλω να επισημάνω ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα στον Περιφερειάρχη κ Αγοραστό, αμέσως το υιοθέτησε και αγωνίστηκε μέχρι τέλους για να φτάσουμε στο αίσιο αποτέλεσμα. Επίσης καθοριστικός ήταν ο ρόλος των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων, και ιδιαίτερα του Υπουργού μας Κώστα Τσιάρα, που παρενέβησαν, όπου χρειάστηκε. Και τους ευχαριστώ θερμά γι αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκάρλος.

Πηγή: ertnews.gr