Δωρεά 5 κλινών στο Νοσοκομείο Δράμας από την εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ

Δωρεά 5 κλινών στο Νοσοκομείο Δράμας από την εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας διαθέτει πλέον 12 κλίνες, από 7 που είχε πριν και έτσι καλύπτει τα ευρωπαϊκά στάνταρ για πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους.

Η κ. Ηλιάνα Ματσούκη, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες είχε δηλώσει από τον Απρίλιο ότι αποφασίστηκε να προχωρήσει μια ζωτικής σημασίας κίνηση για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας, που περιλαμβάνει πέντε πλήρως εξοπλισμένες ηλεκτρικές κλίνες ΜΕΘ συνοδευόμενες με αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας εντατικής θεραπείας ΜΕΘ. «Με τον τρόπο αυτό εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όχι μόνο για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης κατά του covid-19, αλλά για τις ανάγκες της επόμενης μέρας» είχε επισημάνει η κ. Ματσούκη.

Η εταιρεία Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες αξιολογώντας την περίσταση και με σκοπό να ενισχύσει τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Δράμας ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας και ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η δωρεά αφορά όχι μόνο τις πέντε εξοπλισμένες κλίνες αλλά και τους πέντε τροχήλατους, αναπνευστήρες πύργους, οι οποίοι μπορούν να μεταφερθούν και σε κάποιο άλλο νοσοκομείο αν χρειασθεί. Δεν πρόκειται για τους απλούς αναπνευστήρες που έχουν οι κλίνες. Οι αναπνευστήρες αυτοί υποστηρίζουν ανθρώπους και κατά την διακομιδή τους είχε διευκρινίσει η κ. Ματσούκη εξηγώντας ότι: «Η κίνηση της εταιρείας πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την λειτουργία του νοσοκομείου. Όπως μας είπε και η Διοικήτρια, το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλά περιστατικά. Είναι όμως σημαντικό ότι θα ενισχυθεί το νοσοκομείο και για την επόμενη ημέρα και όχι μόνο για την αντιμετώπιση του covid-19. Αυτό ήταν μόνο το έναυσμα για τη δωρεά. Η προμήθεια του εξοπλισμού θα γίνει από το εξωτερικό και εκτιμούμε ότι θα παραδοθούν σε περίπου 120 ημέρες».

Η εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης ΑΕ σχετικά με το σκεπτικό της πρωτοβουλίας της είχε κάνει γνωστό ότι:

«Αναλογιζόμενη την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και παγκοσμίως, τον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ενάντια στον covid-19, καθώς και τις επιτακτικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), επιθυμεί να σταθεί έμπρακτα και ουσιαστικά αρωγός στην κοινή αυτή προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το συλλογικό συμφέρον. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η εταιρεία όντας αισιόδοξη και πεπεισμένη ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στην πρωτοφανή αυτή δοκιμασία, την οποία βιώνει η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα και παραμένοντας διαχρονικά δίπλα στις πρωταρχικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τη δυναμικότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπου διατηρεί την έδρα της».

Πηγή: epiloges.tv