Δωρεάν πρόγραμμα υποστήριξης για αγροδιατροφικές startups

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Οι τομείς της αγροδιατροφής και της ενέργειας βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος Next Stage Sustainability Bootcamp 2023, το οποίο προσκαλεί για τρίτη χρονιά νεοφυείς επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, από 3 έως 12 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο έχει ως στόχο να ενδυναμώσει νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροδιατροφικό και ενεργειακό τομέα, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω και να απαντήσουν στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις. Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου bootcamp, οι επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν εκπαίδευση και εξειδικευμένη καθοδήγηση από επίλεκτους μέντορες στον τομέα της βιωσιμότητας. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία δικτύωσης με επιχειρηματίες, φορείς και στελέχη οργανισμών που στηρίζουν έμπρακτα τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναζητούν συνεργασίες.

Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματικούς αγγέλους, διεκδικώντας βραβεία συνολικής αξίας άνω των 5.000 ευρώ και συνεχιζόμενη υποστήριξη μετά την ολοκλήρωση του bootcamp.

Το Next Stage είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Friedrich Naumann Foundation for Freedom Greece and Cyprus, και υλοποιείται από την Ideas Forward. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.