Γ. Δραγασάκης: Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019

Γ. Δραγασάκης: Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Nομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκαλτιέρι, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 26/6.

Ο κ. Γκαλτιέρι είναι επικεφαλής ομάδας ευρωβουλευτών της Επιτροπής, οι οποίοι βρίσκονται σε διήμερη αποστολή στην Αθήνα.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Γκαλτιέρι για τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια. «Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η έμφαση για την επόμενη περίοδο στρέφεται στην ανάπτυξης της οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, επισήμανε ότι είναι πολύ θετικό ότι ο κ. Γκαλτιέρι είναι εισηγητής για τη νέα φάση του «Juncker plan» από το 2020 και μετά («InvestEU»), καθώς διανοίγονται νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Ο κ. Γκαλτιέρι συνεχάρη την Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι η ρύθμιση που αποφασίστηκε για το χρέος το καθιστά βιώσιμο, προσφέροντας την προβλεψιμότητα που χρειάζονται οι αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές