Αυτό το άρθρο είναι 9 μηνών

Δράσεις για τις ανάγκες αγοράς εργασίας στους τομείς της «Αγροτικής Παραγωγής και Ευφυούς Γεωργίας»

06.10.2023
1' διάβασμα
draseis-gia-tis-anagkes-agoras-ergasias-stous-tomeis-tis-agrotikis-paragogis-kai-effyous-georgias-302912

Η ανάγκη εκπαίδευσης και ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον αγροτικό τομέα, πάνω στην εφαρμογή των τεχνολογιών που εισάγει η ευφυής γεωργία και οι οποίες αποτελούν μονόδρομο για τη σύμπλευση της γεωργίας με την ψηφιακή και τεχνολογική αλλαγή, επισημάνθηκε στο θεματικό εργαστήριο-διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, μέσω του έργου «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής, Θεόδωρο Βασιλόπουλο, θα πρέπει να υλοποιηθούν νέες δράσεις και προγράμματα, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τομέα και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Για τον λόγο αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στις διαδικτυακές έρευνες για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες γίνονται στον διαδικτυακό τόπο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας (www.pde-mae.gr).

Ανάλογο θεματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα, το οποίο αφορούσε τον τομέα των «Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών». Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να αξιοποιήσει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το πρόγραμμα «Ενίσχυση των Δημιουργικών Επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας», ύψους 5,54 εκατ. ευρώ, στο οποίο εντάχθηκαν 71 επιχειρήσεις, για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στήριξη με 3,38 εκατ. ευρώ 45 φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ) της περιοχής, με ποσοστό ενίσχυσης 100%, το μεγαλύτερο ποσό σε όλη τη χώρα.