Δράσεις προώθησης για τον αμπελώνα της Φλώρινας

Στην ανάδειξη και την προβολή του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδας και του μεγαλύτερου της Μακεδονίας, της οινοπαραγωγής και των τοπικών ΠΟΠ οίνων στοχεύει το Επιμελητήριο της Φλώρινας μέσα από δράσεις που προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα.

Για τον σκοπό αυτόν, πρόκειται να κάνει δυναμική την παρουσία του σε μια σειρά εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και συγκεκριμένα στη ΔΕΘ, στη Γερμανία, αλλά και στη Μόσχα και ταυτόχρονα να καθιερώσει μια γιορτή, με στόχο την αναβάθμιση τόσο των κρασιών που παράγονται στην περιοχή όσο και της καλλιέργειας του ροδάκινου.

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, πρόκειται να γίνουν και επαφές με εκπροσώπους αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ώστε να μπουν οι φλωρινιώτικοι οίνοι στα ράφια τους. «Με μεθοδικές κινήσεις και ιδιαίτερη επιμονή γίνονται βήματα για την προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων και τη γαστρονομία της περιοχής, για την αγροτουριστική ανάπτυξή του, αλλά και συντονισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που έχουν σκοπό την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την άρση της απομόνωσης του ακριτικού νομού», επισημαίνει.

Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η επίσκεψη 20 Κύπριων επιχειρηματιών σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες και οινοποιεία στη Φλώρινα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. «Τα οινοποιεία είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Είμαστε στη διαδικασία παραγωγής ενός διαφημιστικού βίντεο για την προβολή των αγροτικών προϊόντων, στο οποίο είναι οι πρωταγωνιστές.

Διαθέτουμε ποιοτικούς πιστοποιημένους οίνους που προέρχονται από τα βραβευμένα, διεθνώς, οινοποιεία μας», επισημαίνει ο κ. Σαπαλίδης και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως σε έναν τόπο όπως η Φλώρινα που έχει απωλέσει το 38% των επιχειρήσεων και μελών του Επιμελητηρίου απαιτούνται καινοτομίες, αλλά και προϋποθέσεις, όπως υποδομές, για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής.