Δράσεις υποστήριξης των γυναικών στο επιχειρείν σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Δράσεις υποστήριξης των γυναικών στο επιχειρείν, σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) Λίνα Τσαλταμπάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε η αναγνωρισμένη ανάγκη για ενίσχυση του γυναικείου επιχειρηματικού κλάδου.

Ο υφυπουργός σημείωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ουσιαστικός σχεδιασμός για δράσεις υποστήριξης των γυναικών στο επιχειρείν, «Δράσεις όμως που θα θέτουν τις βάσης της ουσιαστικής ανάπτυξης και της στρατηγικής. Οι δράσεις που θα σχεδιαστούν πρέπει να οδηγούν σε αποτέλεσμα απτό, ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην επιχειρηματική ζωή της χώρας μας».

Η πρόεδρος του Συνδέσμου, κυρία Τσαλταμπάση τόνισε ότι «ο σύνδεσμος έχει καταρτήσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με ουσιαστικές παρεμβάσεις και είμαστε έτοιμες μόλις μας ζητηθεί από το υπουργείο να το παρουσιάσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ