Δριμεία κριτική από την Ένωση Ερευνητών του πρώην ΕΘΙΑΓΕ

Απαιτείται άμεσα νομοσχέδιο για την αγροτική έρευνα

Δριμεία κριτική από την Ένωση Ερευνητών του πρώην ΕΘΙΑΓΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Να διαχωριστεί η αγροτική έρευνα από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα ζητά με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), η οποία ασκεί δριμεία κριτική για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς.

Ζητά ακόμη την άμεση κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης στον ΕΛΓΟ

Η Ένωση απέστειλε το ψήφισμά της στο γραφείο του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής, στα κόμματα του Κοινοβουλίου –πλην της Χρυσής Αυγής–, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΟ – Δήμητρα. «Η έρευνα αντιμετωπίζεται πλέον ως δραστηριότητα μιας ΔΕΚΟ, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλους τους ερευνητικούς φορείς της χώρας (Ινστιτούτα, Κέντρα). Εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση των τεσσάρων φορέων και της αναποτελεσματικής λειτουργίας του Οργανισμού, οι ερευνητές του ΕΘΙΑΓΕ, προσβλέποντας στη βέλτιστη λειτουργία και απόδοση του ερευνητικού έργου στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στον αγροτικό κόσμο της χώρας, κρίνουν ότι ο διαχωρισμός της έρευνας από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα αποτελεί υποχρεωτική επιλογή», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ψήφισμά της η Ένωση.

-Διαφήμιση-

Στη συνέχεια, συμπληρώνει ότι «σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης, που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες διοικήσεις, και από τη νέα ‘‘προσωρινή’’ διοίκηση, με τις ίδιες πρακτικές, διατηρώντας τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες δομές και αντί να προχωρά στη διαμόρφωση σχεδίου νόμου για την αναβάθμιση της αγροτικής έρευνας, την υποβαθμίζει σε επίπεδα ανάξια του ρόλου και της αποστολής της».

Η Ένωση ζητά ακόμη την άμεση κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης στον ΕΛΓΟ μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου και την ολοκλήρωση της πρόσληψης των 100 νέων ερευνητών.

Της Γεωργίας Μπόχτη

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki