Στον δρόμο και πάλι οι φοιτητές Γεωπονίας – Συνάντηση με Γεωργαντά σήμερα στο ΥΠΑΑT

Ξανά στους δρόμους βγήκαν χθες οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής στη Λάρισα για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά στην Αθήνα.

Οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πέντε χρόνια διάβαζα να πάρω το πτυχίο και θέλω αναγνώριση από το Υπουργείο», πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και παράσταση έξω από το Δημαρχείο, όπου είχαν και συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχο, ζητώντας να μάθουν τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για να στηρίξει το αίτημά τους.

Ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας Λάρισας, Ιωάννης Κωνσταντίνος Πλατής σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι φοιτητές δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα σε συνεργασία με όλα τα πανεπιστήμια Γεωπονίας και την αμέριστη υποστήριξη του πρύτανη Θεσσαλίας διατίθενται λεωφορεία για να μεταβούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και θα έχουν συνάντηση στις 11 το πρωί με τον υπουργό κ. Γ. Γεωργαντά. «Θα θέσουμε κάποια ερωτήματα σχετικά με την επιφανειακή τροπολογία, που αποφάσισαν να περάσουν μέσα σε μια εβδομάδα, η οποία δεν περιέχει ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το τι θα γίνει με τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Θέτουν προϋποθέσεις αλλά το χρονικό περιθώριο δεν επέτρεψε σε όλα τα Τμήματα να τις έχουν. Ζητάνε να συμφωνούν τα δύο Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, η σύγκλητος Πανεπιστημίου να έχει θέσει ερώτημα εισόδου στα επαγγελματικά δικαιώματα, το ΓΕΩΤΕΕ να είναι σύμφωνο και τα Τμήματα να έχουν περάσει από πιστοποίηση. Του χρόνου βγαίνουν οι πρώτοι απόφοιτοι και μας βάζουν τρικλοποδιές.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής Λάρισας Σταύρος Αβραμίδης, οι φοιτητές του οποίου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων «Είμαστε και εμείς ένα από τα πολλά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα που από το 2019 δεν έχουμε λάβει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Θα είμαστε στην Αθήνα γιατί η νέα τροπολογία δεν αναφέρει τι θα γίνει με τα Τμήματα που δεν έχουν λάβει πιστοποίηση. Το δικό μας το Τμήμα είναι ένα από αυτά που δεν έχουν πάρει πιστοποίηση».

Πηγή: eleftheria.gr