Δυναμική η διαμαρτυρία των Θεσσαλών μελισσοκόμων – Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λάρισας

Βάζοντας φωτιά σε ένα ομοίωμα μελισσοκόμου και φωνάζοντας συνθήματα «μας πνίξανε, μας κάψανε, η μελισσοκομία δεν είναι βιώσιμη» Θεσσαλοί μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λάρισας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη στην απολογιστική συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας.

Τα αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στον χώρο στάθμευσης, έναντι της σκεπαστής αγοράς στη Νεάπολη, όπου οι εκπρόσωποι τους προχώρησαν σε δηλώσεις, στις οποίες ήταν έντονη η ανησυχία τους για το μέλλον του κλάδου.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, Πέτρος Σαρούδης, μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Έχουμε διαχρονικά θέματα ως μελισσοκόμοι που πρέπει να τα λύσουμε και δεν είναι μεγάλο το κόστος των χρημάτων. Πρέπει να λυθεί κυρίως το ζήτημα των ελληνοποιήσεων. Θα πρέπει για αυτές να πάρει αυστηρότερα μέτρα η πολιτεία, καθώς υπάρχει δική μας απώλεια εισοδήματος. Χάσαμε μέλισσες από πλημμύρες και φωτιές. Η Λάρισα έχασε 17 χιλιάδες κυψέλες σε όλο τον νομό. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν από τις πλημμύρες είναι ψίχουλα. Ζητούμε να ενταχθούμε στο καθεστώς των επιδοτήσεων της ΚΑΠ και να δοθεί επίδομα επικονίασης».

Ακολούθησε η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας περιφερειακά και στο κέντρο της Λάρισας, ενώ το υπόμνημα διαμαρτυρίας παραδόθηκε και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτα. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία  προς τον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου τα αυτοκίνητα των μελισσοκόμων σε συμβολική κίνηση παρατάχθηκαν προσωρινά δίπλα στα τρακτέρ των αγροτών.  

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι Θεσσαλικοί Σύλλογοι: Ελασσόνας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικκαίων, Τρικκαίων – Φίλων της μέλισσας και Φαρσάλων.