Δυναμικό «παρών» της περιφέρειας στη διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023»

Στη διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023», που πραγματοποιήθηκε για τρεις ημέρες στο Λονδίνο, συμμετείχε για δεύτερη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η LONDON WINE FAIR αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πρόκειται για τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία, που απευθύνεται σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές σούπερ μάρκετ, κάβες, λιανοπωλητές και συλλέκτες.

Στον χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία φιλοξενήθηκε στο εθνικό περίπτερο, οκτώ οινοποιεία της είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί.

Στο χώρο λειτούργησε wine bar, όπου δειγματίστηκαν κρασιά από έξι διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε ένα masterclass αφιερωμένο στα ελληνικά κρασιά των συμμετεχόντων οινοποιείων, με τίτλο «The New Greece». Το masterclass, το οποίο παρουσίασε ο Master of Wine, σύμβουλος και εκπαιδευτής οίνου, Γιάννης Καρακάσης, παρακολούθησαν συνολικά 51 επαγγελματίες οίνου.

Η φετινή 41η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 επαγγελματίες επισκέπτες του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας.