Δυναμικό παρών στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας

Τη συμμετοχή των συναδέλφων τους που συμμετείχαν στο πρόσφατο συλλαλητήριο με τρακτέρ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/12 στην κεντρική πλατεία της πόλης, στέλνοντας βροντερό μήνυμα, χαιρετίζουν με ανακοίνωση τους, οι Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου.

Aναλυτικότερα η ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Τυρνάβου: Η μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση δείχνει το μέγεθος της απόγνωσης στην οποία βρισκόμαστε όλοι οι αμπελουργοί εξαιτίας του περονόσπορου, που είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της σταφυλικής παραγωγής. Το πρόβλημα οξύνει και ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, που ενώ μας χαρατσώνει με υπέρογκα ασφάλιστρα, δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει τη συγκεκριμένη αιτία, αφήνοντάς μας χωρίς εισόδημα. Οι αγώνες μας συνεχίζονται  με τους αγροτικούς συλλόγους μας πάντα συσπειρωμένους , με σκοπό τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων  και αποζημιώσεων (της ζημιάς), στηρίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο καταλήξαμε όλοι μαζί οι αγροτικοί φορείς στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν το συλλαλητήριο στο Θέατρο «Μαξίμ». Εκφράζουμε άλλη μια φορά την αγωνία μας και την απόγνωση στην οποία έχουμε έλθει όλοι οι αγρότες του σεισμόπληκτου και πλημμυροπαθή Δήμου Τύρναβου. Δενδροκαλλιεργητές και αμπελοκαλλιεργητές όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε πάθει τεράστιες ζημιές στην παραγωγή μας λόγω των αποτελεσμάτων που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή, η οποία δεν ήρθε μόνη της, κάποιοι την δημιούργησαν και πρέπει να πληρώσουν.

Στέλνουμε μήνυμα στους  κυβερνώντες ότι το σημερινό συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή, αν δεν ικανοποιήσουν τα  δίκαια αιτήματα επιβίωσής μας. Παράλληλα καλούμε όλους τους συναδέλφους μας από τον Δήμο Τυρνάβου να δώσουμε δυναμικό παρών στην πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα που διοργανώνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ). Η υπομονή μας τελείωσε ήρθε η ώρα της οργάνωσης μας και του αγώνα».