Δυναμικό παρόν από τον Συνεταιρισμό Χάλκης στην ανακύκλωση κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων

Δυναμικό παρόν από τον Συνεταιρισμό Χάλκης στην ανακύκλωση κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων

Και ο Γεωργικός Συνεταιρισμός Χάλκης “Η Αλληλεγγύη” συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης κενών συσκευασίας φυτοφαρμάκων, σε συνεργασία με το δήμο Κιλελέρ από το 2012 έως σήμερα, συγκεντρώνοντας για ανακύκλωση όλα τα κενά συσκευασίας φυτοφαρμάκων των παραγωγών του χωριού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης ανακοινώνεται ότι τα κενά τελάρα φυτών βιομηχανικής τομάτας θα ανακυκλωθούν μέσα στην εβδομάδα σε συνεργασία με την εταιρία Δ. Σάνδρος.

Η πολυδιάστατη δράση του Συνεταιρισμού

Ο Γεωργικός Συνεταιρισμός Χάλκης “Η Αλληλεγγύη” λειτουργεί στη Χάλκη Λάρισας από το 1947, με εγγεγραμμένα 200 μέλη, εκ των οποίων τα 150 είναι ενεργά και αυξανόμενο αριθμό νεοεισερχόμενων μελών.  Η ομόνοια των μελών, η εποικοδομητική συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου και προσωπικού επέφεραν θετικούς ισολογισμούς και συνεχόμενο κύκλο εργασιών.   Ο Συνεταιρισμός πιστώνει στους παραγωγούς τα γεωργικά εφόδια για τις διάφορες καλλιέργειες, με εγγύηση την παράδοση  του παραγόμενου προιόντος, το οποίο διαχειρίζεται για λογαριασμό του παραγωγών και κατόπιν γίνεται εκκαθάριση των εφοδίων.

Εντός του Συνεταιρισμού λειτουργεί αναγνωρισμένη ομάδα δημητριακών, ενταγμένη στο ΜΕΤΡΟ 9, όπως και οπωροκηπευτικών με καθεστώς συμβολαιακής Γεωργίας με την Τράπεζα Πειραιώς και εγκεκριμένα επιχειρησιακά προγράμματα για την προμήθεια γεωργικών μηχανημάτων προς τους παραγωγούς.

Την περασμένη χρονιά ο Συνεταιρισμός πραγματοποίησε συγκέντρωση δημητριακών (σιτάρι σκληρό, κριθάρι και καλαμπόκι) σε συνεργασία με τον ΑΣ Χάλκης Α΄και τον ΑΣ Κιλελέρ, με μεγάλη  επιτυχία διαχείρισης με παροχή προκαταβολής από το Μάιο και μέγιστη τιμή πώλησης σίτου 0,26 λεπτά στον παραγωγό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού «ευελπιστούμε πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη και η συμμετοχή των παραγωγών ακόμη μεγαλύτερη».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί της Χάλκης και των γειτονικών περιοχών  μπορούν να απευθυνθούν στο 2410961188.