Σε δύο κομβόι η κάθοδος των αγροτών στο Σύνταγμα (ηχητικό)

Με τα πρώτα τρακτέρ να κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, το κέντρο της Αθήνας πλησιάζουν σιγά-σιγά τα μεγάλα «κομβόι» των αγροτών που κατεβαίνουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα για το σημερινό συλλαλητήριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 6:30 το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα από 150 τρακτέρ φαίνεται ότι θα δώσουν το «παρών» στους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς σε όσα ξεκίνησαν από χθες από περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας έχουν προστεθεί κι εκείνα της Στερεάς αλλά και περιοχών της Εύβοιας.

Όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ, τα τρακτέρ που έρχονται με τελικό στόχο το απογευματινό συλλαλητήριο, «κατεβαίνουν» ουσιαστικά σε δύο κομβόι, αφού από εχθές, κατά τη συνάντηση που είχαν οι αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας, έχει καταγραφεί μία διάσταση απόψεων, η οποία έχει να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», με τα διαδικαστικά της σημερινής ημέρας αναφορικά με το εάν θα γίνουν προσυγκεντρώσεις και με τη συμμετοχή ποιων.

Η «ΥΧ» συνομίλησε λίγο νωρίτερα με τον Χρήστο Πάντζιο από το μπλόκο του Αλμυρού, ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν προς την πρωτεύουσα για το αποψινό συλλαλητήριο. Όπως ανέφερε ο στόχος του πρώτου κομβόι στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος είναι να κατευθυνθεί απευθείας στο Σύνταγμα.

Ακολουθεί το ηχητικό

Την ύπαρξη δύο κομβόι – μετά τη διαφωνία που έχει σημειωθεί στις τάξεις των αγροτών – επιβεβαίωσε στην «ΥΧ» ο Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που βρίσκεται επίσης καθ’ οδόν προς την πρωτεύουσα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όλοι θα καταλήξουν στο Σύνταγμα και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο.

Βίντεο από την κάθοδο των αγροτών – Μετά τις 12:00 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τι θα γίνει με το μετρό