Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Δυτική Θεσ/νίκη: Συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών στους ορυζώνες

02/08/2016
1' διάβασμα
dytiki-thes-niki-synechizontai-oi-aeropsekasmoi-kata-ton-kounoupion-stous-oryzones-44820

Συνεχίζονται οι αεροψεκασμοί στην περιοχή του κάμπου Δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες) με στόχο την άμεση μείωση των πληθυσμών των κουνουπιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, οι δράσεις εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) θα πραγματοποιηθούν από αέρος με ειδικό ελικόπτερο και θα καλύψουν ακατοίκητη έκταση 80.000 στρεμμάτων (ρυζοκαλλιέργειες).

Από την Πέμπτη 4/8 μέχρι και την Παρασκευή 5/8 θα πραγματοποιηθούν δύο πτήσεις αεροψεκασμών, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις ώρες και θα χρησιμοποιηθούν σκευάσματα που έχουν την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου υπουργείου για το σκοπό αυτό.

Οι αεροψεκασμοί θα υλοποιηθούν από την ανάδοχο εταιρία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε τέτοιου είδους εφαρμογές. Οι δράσεις θα έχουν την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού και των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα σε ακατοίκητες περιοχές, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των κατοίκων της περιοχής έτσι ώστε να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (τρεις ώρες κάθε βράδυ).

ΓΡΑΦΕΙ: