ΕΔΟΦ: Νέο ΔΣ από τη Γενική Συνέλευση

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση φέτας εξέδωσε δελτίο τύπου, ενημερώνοντας για τα πεπραγμένα της Γενικής Συνέλευσης που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα στον Τύρναβο.

Από τη ΓΣ, αναδείχθηκε, – αν και με «περιπετειώδη» τρόπο- εννεαμελές ΔΣ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις των πρωταγωνιστών φιλοξενούνται στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 17/9.

Ακολουθεί το ΔΤ της ΕΔΟΦ:

«Την Δευτέρα 13η Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 14.00, στον κινηματοθέατρο «MAXIM» στον Τύρναβο, πραγματοποιήθηκε – σε επαναληπτική συνεδρίαση – η 1η Γενική Συνέλευση της «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑΣ – ΑΜΚΕ», μετά την αναγνώρισή της από το «ΥΠ.Α.Α.Τ», με θέματα ημερήσιας διάταξης (α) Έγκριση των Μελών του Δ.Σ. και (β) Ανακοινώσεις.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Περιφερειάρχες κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός – Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης –  Ηπείρου, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, ενώ επίσης παραβρέθηκαν εκ μέρους του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» ο Γενικός Διευθυντής κ. Δ. Γαλαμάτης και ο κ. Στράτος Νικολάου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος.

Υπήρξε διαδικαστική πρόταση από αντιπροσώπους του Σ.Ε.Κ. για αναβολή – μετάθεση της Γ.Σ. για τους λόγους που εξέθεσαν, η οποία απορρίφθηκε από την Γ.Σ. με συνέπεια την αποχώρηση έξι (6) αντιπροσώπων του «Σ.Ε.Κ.», δύο (2) από τους έξι (6) αντιπροσώπους του «Π.Ε.Κ.», του μοναδικού παρόντα από τους τρεις (3) αντιπροσώπους του «Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ.», ενός (1) από τους δώδεκα (12) αντιπροσώπους του «ΣΕΒΓΑΠ»  και του μοναδικού αντιπροσώπου του «ΚΛΑΔΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Με δεδομένη την ύπαρξη απαρτίας, η Γ.Σ. συνεχίστηκε με παρόντες «19» αντιπροσώπους, οι οποίοι ομόφωνα ενέκριναν το οριστικό εννεαμελές Δ.Σ. της «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑΣ – ΑΜΚΕ», το οποίο θα συνεδριάσει σύντομα με νέο διοικητικό συμβούλιο για την κατανομή των αξιωμάτων, καθώς επίσης και για τα πρόσφατα σοβαρά περαστικά νοθείας ΠΟΠ φέτας προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις».