ΕΔΟΤΟΚΚ για Θεσσαλία: Να μην επηρεάζονται από φήμες οι καταναλωτές

Να μην επηρεάζονται «από δημοσιεύματα, δηλώσεις και φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες με θέμα τα κρέατα που διατίθενται στην αγορά από την περιοχή του κάμπου της Θεσσαλίας» συστήνει στους καταναλωτές με ανακοίνωσή της, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και Κτηνοτροφίας Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ.

Πιο συγκεκριμένα, «δια των μελών της (Σύνδεσμός Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Κρέατος, Ένωση Σφαγείων Ελλάδος) και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή και στο προϊόν του κρέατος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα παρακάτω:

Από τη φάρμα μέχρι το πιάτο, τα ζώα που προορίζονται για ευρεία κατανάλωση υποβάλλονται στους αυστηρότερους υγειονομικούς και κρεοσκοπικούς ελέγχους σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να μην επηρεάζονται από μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς και φήμες που ακούγονται τις τελευταίες ώρες στην αγορά και να εμπιστεύονται τα εγκεκριμένα σημεία σφαγής & πώλησης, τα οποία διέπονται από απόλυτο επαγγελματισμό υπό την επίβλεψη των αρμόδιων φορέων και κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης του κοινού, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και Κτηνοτροφίας Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. δεσμεύεται να παρέχει συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τον τομέα της κτηνοτροφίας και του κρέατος. Η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα».