Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστημονική κοινότητα όσον αφορά τα θέματα τροφίμων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τα ιδρύματα θα πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση «ακριβούς στόχευσης κοινού» για να βοηθήσουν στην αλλαγή αυτής της στάσης, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Τα σχόλια, που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εκδήλωσης της EURACTIV, έρχονται στο περιθώριο του αυξημένου ελέγχου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η επιστημονική καινοτομία κοινοποιείται στο ευρύτερο κοινό.

Το ζήτημα, που προέκυψε στον κλάδο της υγείας μετά την πανδημία COVID-19, είναι ζωτικής σημασίας και στον πρωτογενή τομέα, όπου η επιστημονική καινοτομία θεωρείται ευρέως ως απαραίτητη για τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα συστήματα αγροδιατροφής.

«Νομίζω ότι αυτό μας γυρνά πίσω στο ζήτημα της εμπιστοσύνης, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και μπορούμε να δούμε από τις συζητήσεις που έχουν γίνει σε πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου ότι η επιστημονική κοινότητα δεν χαίρει της εμπιστοσύνης ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού», δήλωσε ο Τομ Άρνολντ, πρόεδρος της ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αξιολογεί την ανάγκη κατάρτισης μιας διεθνούς πλατφόρμας για την επιστήμη των συστημάτων τροφίμων.

www.euractiv.com