“Έφυγε” ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγέλου

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ ανακοινώνει το θάνατο του αγωνιστή του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, Νίκου Αγγέλου, και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στους συγγενείς και συναγωνιστές του.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ένας φλογερός και ακάματος αγωνιστής του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ο Νίκος Αγγέλου, “έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών.

Κτηνοτρόφος, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Νίκος Αγγέλου πρωτοστάτησε και πρωταγωνίστησε στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς στην Πελοπόννησο και σ’ όλη τη χώρα.

Μάλιστα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την αρρώστια του τον τελευταίο καιρό, δεν έπαψε να έχει ενεργό και ηγετικό ρόλο στο αγροτικό κίνημα και, τον περασμένο Φλεβάρη, συμμετείχε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των μπλόκων με τον πρωθυπουργό, εκπροσωπώντας τους αγωνιζόμενους αγρότες της Πελοποννήσου.

Απλός, άμεσος και ευθύς στη διατύπωση των σκέψεων, των απόψεων και των θέσεών του, ο Νίκος Αγγέλου, διακρινόταν για την αταλάντευτη πίστη του στο δίκιο του αγώνα, το ασίγαστο αγωνιστικό του πάθος, το ανυπότακτο ήθος του και έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Το αγωνιστικό του παράδειγμα θα διαπαιδαγωγεί τους νέους αγωνιστές που θα μπαίνουν στο αγροτικό κίνημα.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, στα παιδιά του, στους συγγενείς και συναγωνιστές του.

Θα τιμάμε τη μνήμη του Νίκου στους αγώνες που συνεχίζονται και δεν πρόκειται να σταματήσουν “μέχρι ο αγρότης να γένει αφέντης του μόχθου του”, όπως ο ίδιος, χαρακτηριστικά, έλεγε».

Πηγή: 902.gr