Έφτασαν τα 69 τα κρούσματα αφρικανικής πανώλης στη Γερμανία

Τέσσερα νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρους επιβεβαιώθηκαν στην Γερμανία στην ίδια περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα, στις 10 Σεπτεμβρίου. Αυτό μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με τα κρούσματα να ανέρχονται συνολικά στα 69.

Το υπουργείο Γεωργίας της χώρας ανακοίνωσε πως κανένα από τα μέχρι στιγμής κρούσματα δεν αφορά χοίρους εκτροφείς παρά μόνο άγρια ζώα ενώ είχε προειδοποιήσει το προηγούμενο διάστημα ότι αναμένονταν και νέα κρούσματα σε αγριόχοιρους, δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας της νόσου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα και άλλες χώρες διέκοψαν τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τη Γερμανία μέσα στο Σεπτέμβριο, από τα πρώτα κιόλας επιβεβαιωμένα κρούσματα, προκαλώντας αύξηση στις τιμές του Κινεζικού χοίρειου.

Στη Γερμανία πάντως οι τιμές παρέμειναν σταθερές αυτήν την εβδομάδα με τους εμπλεκόμενους στον κλάδο να ελπίζουν ότι θα αυξηθούν οι πωλήσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τώρα άλλες παραγωγικές χώρες χοιρινού της ΕΕ εξάγουν μεγαλύτερες ποσότητες στην Κίνα.