Έβρος: Έφυγε από την ζωή ο γεωπόνος Χρήστος Τρέλλης

Στην ηλικία των 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Τρέλλης μετά από μια άνιση μάχη, που έδωσε με γενναιότητα με το θάνατο, το τελευταίο χρονικό διάτημα.

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Χρήστο Τρέλλη, στέλεχος του ΚΚΕ, με σημαντική προσφορά στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και του Κόμματος στη Μακεδονία και τη Θράκη, που έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή, μετά από μάχη με προβλήματα υγείας.

Ο σ. Χρήστος Τρέλλης, παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο πατέρας του συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και φυλακίστηκε για δύο χρόνια.

Ο σ. Χρήστος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, εργάστηκε ως γεωπόνος, και από νεαρή ηλικία, με την πτώση της Χούντας, εντάχθηκε στο κίνημα της νεολαίας και το 1977 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα προσφοράς ως το τέλος της ζωής του.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια κομματικής ζωής, ο σ. Χρήστος Τρέλλης ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες θέσεις. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της ένταξής του στην ΚΝΕ και στο Κόμμα, συνέβαλε στις οργανώσεις της Χαλκιδικής, του Έβρου και της Ροδόπης, ως μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και μετά την απόλυσή του από τον στρατό συνέχισε στη δουλειά του Κόμματος, διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Έβρου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του Γραφείου της για πολλά χρόνια.

Το διάστημα της κρίσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στο ίδιο το ΚΚΕ, ο σ. Χρήστος αντιπάλεψε τις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος, υπερασπίστηκε τις αρχές και την επαναστατική του ιδεολογία και συνέβαλε σημαντικά στη συγκρότηση και την ενίσχυση των Οργανώσεών του τα χρόνια που ακολούθησαν. Ο σ. Χρήστος Τρέλλης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου, ενώ ακόμα έχει εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης και υπήρξε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην σύζυγό του συντρόφισσα Φανή, τους δύο γιούς του συντρόφους Γιάννη και Απόστολο, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Τα γραφεία της εταιρείας του “Τρέλλης & ΣΙΑ” σε όλο το Νομό Έβρου θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 19/1 λόγω της κηδείας του Τρέλλη Χρήστου.

Η κηδεία θα γίνει στις 12:00 στα Β’ Κοιμητήρια Αλεξ/πολης.

Πηγή: evros24.gr