Εγκαίνια gaiasense HUB: Στην πρωτοπορία του ψηφιακού μετασχηματισμού της γεωργίας η NEUROPUBLIC

Με σιγουριά για το παρόν, με όραμα για το μέλλον

Από αριστερά: Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ρόζα Γαργαλάκου, ο Πρόεδρος, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο ιδρυτής της NEUROPUBLIC, Τάσος Γαργαλάκος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, και το ιδρυτικό στέλεχος, Ιωάννης Μαυρουδής.

Με μια λαμπερή, γεμάτη αναμνήσεις και συναισθήματα εκδήλωση, αλλά και με το μήνυμα ότι η NEUROPUBLIC συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και φιλοδοξίες στο παρόν και στο μέλλον, η εταιρεία πληροφορικής και τεχνολογίας πραγματοποίησε στον Πειραιά τα εγκαίνια του δεύτερου ιδιόκτητου κτηρίου της, gaiasense HUB, ενώ γιόρτασε και τα 20 χρόνια της ιστορίας της.

Στο επίκεντρο της βραδιάς ήταν το gaiasense HUB by NEUROPUBLIC, μια σημαντική επένδυση για την επέκταση της παραγωγής τηλεμετρικών αγρομετεωρολογικών σταθμών του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense. Πριν ξεκινήσει το επίσημο σκέλος της εκδήλωσης, εκλεκτοί προσκεκλημένοι του πολιτικού, ακαδημαϊκού και αγροδιατροφικού χώρου και του επιχειρείν είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους εντυπωσιακούς χώρους του νέου κτηρίου της εταιρείας και να δουν τις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις, όπου, μεταξύ άλλων, κατασκευάζονται οι πλακέτες και τα κυκλώματα του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Ρ. Γαργαλάκου
«Το όραμα της NEUROPUBLIC για την επόμενη ημέρα»

Η διευθύνουσα σύμβουλος της NEUROPUBLIC, Ρόζα Γαργαλάκου, άνοιξε την εκδήλωση στο πρώτο μέρος της, που περιλάμβανε την κοπή της κορδέλας του gaiasense HUB. Αρχικά, αναφέρθηκε στον εορτασμό ενός ορόσημου, όπως χαρακτήρισε τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας. Όπως είπε, μέλημα δεν ήταν να πραγματοποιηθεί ένας απολογισμός για τα πεπραγμένα της εικοσαετούς περιόδου, αλλά να παρουσιαστεί το όραμα της εταιρείας για την επόμενη μέρα.

«Αυτή η στιγμή της πρώτης ωριμότητας συμπίπτει με τη γέννηση ενός νέου, μεγάλου εγχειρήματος, καρπού οράματος, γνώσης και τόλμης: του gaiasense HUB. Η σημερινή ημέρα είναι σπουδαία, γιατί έρχεται να καρπίσει η σπορά 20 χρόνων. Προχωράμε, εξελισσόμαστε και μεγαλώνουμε» σημείωσε, μεταξύ άλλων. Αναφερόμενη στον ιδρυτή της εταιρείας, Τάσο Γαργαλάκο, η διευθύνουσα σύμβουλος της NEUROPUBLIC είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν φοβάται τα δύσκολα, έχει πίστη στις ιδέες, στο όραμα και στους ανθρώπους». Στη συνέχεια, στάθηκε στη φιλοσοφία και στην αποστολή της εταιρείας: «Όραμά μας, μένει να αποτελούμε δυναμικό μέλος της προσπάθειας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό οικονομίας, της κοινωνίας και της δημόσιας διοίκησης. Φιλοδοξία μας, να θέσουμε τις βάσεις για την ανασύσταση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, αλλά και τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας. Απώτερος σκοπός μας, να προσφέρουμε σήμερα τις τεχνολογίες του αύριο και να διασφαλίσουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Επανερχόμενη στην επένδυση του gaiasense HUB, η κα Γαργαλάκου δήλωσε ότι «αποτελεί ένα νέο μοντέλο συνεργασίας, όπου καινοτόμοι φορείς, εταιρείες με υψηλή γνώση και ειδίκευση, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς, δίνουν ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις με βάση τις τεχνολογίες αιχμής και επιτελώντας τον ρόλο του διαμεσολαβητή τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης».

Και συνέχισε για τη σημαντική αυτή επένδυση του νέου κτηρίου και του ερευνητικού κόμβου του gaiasense HUB: «Τρεις όροφοι, περισσότερα από 3.000 τετραγωνικά μοιρασμένης επιφάνειας, μία υπερσύγχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής, ένα εντυπωσιακό συνεδριακό κέντρο και σύγχρονοι χώροι γραφείων.

Το gaiasense HUB, μια επένδυση για την εταιρεία μας ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, (σ.σ. το ποσό που έχει αντληθεί μέχρι σήμερα και αναμένεται να φτάσει τα 9,5 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση του έργου), μια επένδυση που πίστεψε και στήριξε με τη συμμετοχή της η Τράπεζα Πειραιώς –και την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό–, σχεδιάστηκε για να αποτελέσει έναν κόμβο για την έρευνα, την ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Έναν χώρο ανταλλαγής και διάδοσης ιδεών και προτάσεων, ανάπτυξης καλών πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής ταυτότητας. Το gaiasense HUB αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της ολιστικής φιλοσοφίας της εταιρείας μας. Είναι ένας πυρήνας καινοτομίας και γνώσης, με έμφαση στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό της χώρας».

Μ. Βορίδης
«Προϋπόθεση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας η ευφυής γεωργία»

Ο υπουργός Εσωτερικών και τ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ευχήθηκε στη NEUROPUBLIC να συνεχίσει την εξαιρετική της πορεία και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο με τη νέα επένδυση.

Δηλώνοντας με χιούμορ ότι η ιδιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν τον έχει εγκαταλείψει ακόμη, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ, ιδιαίτερα στο κρίσιμο στοίχημα της αύξησης της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας για την ελληνική γεωργία.

«Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σημαίνει πρωτίστως και κυρίως αύξηση της παραγωγικότητας της γης και μείωση του κόστους παραγωγής. Και αυτό σημαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχουμε για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους είναι αυτό που λέγεται “ευφυής γεωργία”».

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό βήμα αυτό στο οποίο επενδύει για πολλά χρόνια η NEUROPUBLIC, γιατί είναι μια τεράστια δουλειά, εξαιρετικά κρίσιμη για το σύνολο της ανάπτυξης της αγροτικής μας παραγωγής».

Καταλήγοντας, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι «έχει μεγάλη σημασία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό της χώρας να υπάρχει πρόσβαση σε υπηρεσίες προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας από μια εταιρεία όπως η NEUROPUBLIC».

Αλ. Χαρίτσης
«Το gaiasense HUB της NEUROPUBLIC αναβαθμίζει τη γεωργία»

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία κόσμου από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, «από αγρότες από όλες τις μεριές της Ελλάδας, μέχρι ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και επιχειρηματίες».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι για να έχει μέλλον η ελληνική γεωργία θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και, κυρίως, να γίνουν δύο βασικά πράγματα: «Πρώτον, χρειάζεται συνένωση δυνάμεων και, δεύτερον, τεχνολογική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Σήμερα, βρισκόμαστε σε έναν χώρο που τα υλοποιεί αυτά, το HUB της NEUROBPUBLIC, που έχει δυνατότητα να δώσει οξυγόνο και διέξοδο σε νέες καινοτόμες προσπάθειες και πρωτοβουλίες, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών», δήλωσε. «Η εν λόγω επένδυση μπορεί να αποτελέσει τον πιλότο για άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουμε ανάγκη ως ελληνική οικονομία» ανέφερε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του.

Θ. Πετρόπουλος
«Λύση για τα διαρθρωτικά προβλήματα της γεωργίας το gaiasense»

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πατρών, Θανάσης Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στα διαρθρωτικά προβλήματα και στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα (μικρός και πολυτεμαχισμένος κλήρος, μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων), υπογραμμίζοντας ότι η ευφυής γεωργία και το σύστημα gaiasense μπορoύν να δώσουν λύσεις.

Γ. Μώραλης
«Ιδιαίτερα πετυχημένη η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη NP»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό που απεύθυνε, εξήρε την επένδυση της NEUROPUBLIC, που «έχει ανάγκη τόσο η χώρα όσο και η πόλη» και θα συμβάλει καταλυτικά στην αναβάθμιση της περιοχής. Ο ίδιος συνεχάρη την εταιρεία για τη δραστηριότητά της και τη διαδρομή της στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπου συνεργάζεται με επιτυχία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θ. Τζούρος
«Δέκα χρόνια γόνιμης συνεργασίας»

Ο Ανώτερος γενικός διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόδωρος Τζούρος, σημείωσε ότι σύντομα συμπληρώνονται δέκα χρόνια στενής συνεργασίας της τράπεζας με τη NEUROPUBLIC. Μια συνεργασία που, όπως είπε, «διευρύνθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή της τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της κατασκευής του gaiasense HUB».

Χρ. Αντωνιάδης
«Γιατί μας εμπιστεύονται χιλιάδες αγρότες, ΟΤΑ και το Δημόσιο»

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έλαβε χώρα στον δεύτερο όροφο του καινούργιου κτηρίου, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο, ξεκινώντας με χαιρετισμό του προέδρου της NEUROPUBLIC, Χριστόδουλου Αντωνιάδη. Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους,
ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά ορόσημα της εταιρείας, τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή της και τα εγκαίνια του δεύτερου ιδιόκτητου κτηρίου στον Πειραιά.

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο gaiasense HUB, ένα σημείο συνάντησης και δημιουργικής ζύμωσης μεταξύ καινοτόμων φορέων της αγροδιατροφής και της τεχνολογίας, της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, της AGRON, της AΞΙΟΝ AΓΡΟΤΙΚΗ και, φυσικά, της ίδιας της NEUROPUBLIC, καθώς και σπίτι μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής των τηλεμετρικών αγρομετεωρολογικών σταθμών του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense, η οποία αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στην Ελλάδα και συντάσσεται με τη διεθνή τεχνολογική πρωτοπορία», είπε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ο πρωτογενής τομέας αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα, καθώς αποτελεί αδιαμφισβήτητο μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και κοινωνικής και κοινωνικής ευημερίας για το σύνολο της χώρας». Ο κ. Αντωνιάδης έπλεξε το εγκώμιο του ιδρυτή της εταιρείας, Τάσου Γαργαλάκου, ο οποίος, όπως είπε, «συνέλαβε το όραμα και μάλιστα πολύ πριν γίνει ευρωπαϊκή και εθνική πολιτική προτεραιότητα». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη επταετή διαδρομή του πρωτοποριακού συστήματος gaiasense, το οποίο «συνδυάζει την ευφυΐα των τεχνολογικών συστημάτων με τη γνώση και την εμπειρία των ανθρώπων, των παραγωγών και των γεωπόνων».

Ακολούθως, στάθηκε στην επίμονη και αδιάκοπη προσπάθεια για να προκύψει το καινοτόμο σχήμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που συνένωσε και συνενώνει τον τεχνολογικό κλάδο της NEUROPUBLIC με τον τραπεζικό της Τράπεζας Πειραιώς και με τη συμμετοχή μεγάλου και σημαντικού αριθμού συνεταιριστικών οργανώσεων όλων των κλάδων της αγροδιατροφής. Αναφορικά με το gaiasense ΗUB, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε ότι φιλοδοξεί να αποτελέσει «έναν κόμβο για την έρευνα και την ανάπτυξη, ενεργό και δυναμικό κομμάτι της Πράσινης και Ψηφιακής μετάβασης για την εθνική και ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες αγρότες και συνεταιρισμοί στην ελληνική και ευρωπαϊκή ύπαιθρο, αλλά και δεκάδες οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά το ίδιο το Δημόσιο εμπιστεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας». Ο πρόεδρος της NEUROPUBLIC μίλησε για τις αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης και των ανισορροπιών στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, σημειώνοντας ότι «απαντώντας στα μεγάλα προβλήματα των καιρών, η NEUROPUBLIC συνεχίζει να παλεύει».

Σπ. Κίντζιος
«Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της γεωργίας η NEUROPUBLIC»

Ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Σπυρίδων Κίντζιος, έκανε λόγο για τον «χτύπο της καρδιάς της τέταρτης αγροβιομηχανικής επανάστασης που λαμβάνει χώρα τοπολογικά και εννοιολογικά σε αυτές τις εγκαταστάσεις». Τόνισε ότι η NEUROPUBLIC βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής και στον εξορθολογισμό της χρήσης των πόρων σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους και σε μια επίκαιρη στιγμή, λόγω της κρίσης της τελευταίας διετίας.

Ε. Τσιφόρου
«Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών θεσμών η NP»

H διευθύνουσα σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Έλλη Τσιφόρου, αναφέρθηκε μέσα από τη δική της εμπειρία, στη «μεγάλη ευρωπαϊκή εικόνα», αποδίδοντας τα εύσημα «σε μια εταιρεία από την Ελλάδα, η οποία είχε ήδη βγει στο πεδίο, άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον θεσμικών εκπροσώπων της ΕΕ, παρουσιάζοντας μια δόκιμη λύση προσιτή σε όλους τους παραγωγούς ανεξάρτητα από την καλλιέργεια, το μέγεθος και την επενδυτική τους ικανότητα, για να φτάσουμε σήμερα σε μια νέα ΚΑΠ που θέτει στο επίκεντρο την καινοτομία ως αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής».

Κ. Ζέρβας
«Αξιοπιστία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό»

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτηρίζοντας τη NEUROPUBLIC ως μία από τις εταιρείες με σημαντική πορεία στον χρόνο, αξιοσημείωτη αξιοπιστία, επενδυτική διάθεση και δραστηριότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία του δήμου με την εταιρεία σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ν. Μπελαβίλας
«Σε πορεία νέας βιομηχάνισης της περιοχής»

Το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιώς, Νίκος Μπελαβίλας, και καθηγητής πολεοδομίας, πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή στην περιοχή όπου υλοποιείται η επένδυση της NEUROPUBLIC, δηλώνοντας ότι η πρωτοβουλία της αποτελεί μία από τις εμβληματικές περιπτώσεις και πρόσθεσε ότι «έχουμε σοβαρές ελπίδες να ξαναδούμε βιομηχανική παραγωγή».

Ο πρόεδρος της Farm Europe, Yves Madre, χαιρέτισε την εκδήλωση με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, συγχαίροντας τη δράση της NEUROPUBLIC για τον ελληνικό και ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα, συμβάλλοντας, όπως είπε, από το 2015 στην επισιτιστική ασφάλεια και στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της υπαίθρου.

 

Δ. Μιχαηλίδου
«Υπερήφανη ως Πειραιώτισσα»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στο στοίχημα «να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC, όταν μεγαλώνουν δεν φεύγουν από τον τόπο τους, συνεχίζουν να επενδύουν στον τόπο τους». Η ίδια κατέληξε δηλώνοντας «υπερήφανη ως Πολιτεία, ως Ελληνίδα και ακόμα περισσότερο ως Πειραιώτισσα».

Γ. Κατσούλης
«Ό,τι συζητάμε για την ευφυή γεωργία έχει το όνομα της NEUROPUBLIC»

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με χαιρετισμό του προέδρου του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ), Γιώργο Κατσούλη. Ο ίδιος έκανε λόγο για πειραματισμούς στο ζήτημα των πληρωμών των ενισχύσεων κατά το πρόσφατο διάστημα.

Περνώντας στο gaiasense HUB, αναφέρθηκε στη συμπύκνωση των προσπαθειών για τον στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού μιας «ασθενούς γεωργίας», όπως τη χαρακτήρισε, λόγω της απουσίας μακροπρόθεσμης εθνικής πολιτικής. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι στον ελληνικό πρωτογενή τομέα είναι δεδομένη η απουσία χρηματοοικονομικών ροών.

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «ό,τι συζητάμε για την ευφυή γεωργία έχει το όνομα της NEUROPUBLIC και του gaiasense. Η νέα ΚΑΠ φέρνει στο επίκεντρο την ψηφιοποίηση των καλλιεργειών και μιλάει για τη γεωργία με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα. Για να προκύψει αυτό, πρέπει να υπάρξει ένα τεχνολογικό υπόβαθρο, το οποίο θα δημιουργεί όλες τις συνθήκες της ιχνηλασιμότητας και θα δίνει τη δυνατότητα να γίνει χρήση όλων αυτών των εφαρμογών, οι οποίες θα βοηθήσουν τον παραγωγό στο εισόδημά του, στηρίζοντάς τον ώστε να ισοσταθμίσει τα κόστη του».

Πριν από την έναρξη της τρίτης ενότητας της εκδήλωσης, από τον συντονιστή και δημοσιογράφο Γιώργο Λυκουρέντζο, αναφέρθηκε ότι 800.000 τελικοί χρήστες στους τομείς της γεωργίας και της δημόσιας διοίκησης χρησιμοποιούν με επιτυχία τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της NEUROPUBLIC.

«Η δημιουργία της πρώτης και μοναδικής υποδομής μεγάλης κλίμακας διαδικτύου στην Ελλάδα από τη NEUROPUBLIC, με χιλιάδες ασύρματους αισθητήρες δικής της σχεδίασης και κατασκευής, εγκατεστημένους στην αγροτική γη, δίνει στην εταιρεία ηγετική θέση στον τομέα της γεωργίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια πορεία 20 ετών μέσα από ένα ξεχωριστό λεύκωμα

Στο τρίτο και ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά μέρος της βραδιάς παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό, επετειακό λεύκωμα με τίτλο «20 Χρόνια NEUROPUBLIC», που εκδόθηκε ειδικά για την περίσταση, με απαγγελία από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέρη Μιχαηλίδη και συμμετοχή σε πάνελ στελεχών, φίλων της NEUROPUBLIC από το παρελθόν και το παρόν και εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης.

Δ. Καπνιάς
«Δύναμη της NEUROPUBLIC η εξελικτική της ικανότητα»

Ο Senior Manager Large Scale Projects της NEUROPUBLIC, Δημήτρης Καπνιάς, δήλωσε ευτυχής στην τοποθέτησή του και αναφέρθηκε στην εικοσαετή διαδρομή της εταιρείας, στην εξέλιξή της και στις αξίες με τις οποίες σφυρηλατήθηκαν οι άνθρωποί της σε όλη αυτή την πορεία.

«Είναι η μέρα που καταγράφουμε και κατοχυρώνουμε τις αναμνήσεις μας από 20 χρόνια πορείας αυτής της εταιρείας. Αυτό το κάνουμε με το υπέροχο λεύκωμα που θα πάρετε στα χέρια σας», είπε ξεκινώντας.
Ο ίδιος ξεχώρισε την ικανότητα της εταιρείας να εξελίσσεται, να δημιουργεί και να ακολουθεί το όραμά της συλλογικά.

«Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της NEUROPUBLIC», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο λεύκωμα, εξήγησε ότι παρουσιάζει με τρεις διαφορετικούς τρόπους την πορεία της εταιρείας: Πρώτον, με τις ιστορίες των ανθρώπων της. Δεύτερον, με την ιστορία της εταιρείας.

«Καταγράφει την ίδρυση, την ανάπτυξη και την εξέλιξη της NEUROPUBLIC σε μια εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και τη μετεξέλιξή της σε μια εταιρεία πρωτοπόρο στον τομέα της ψηφιοποίησης του αγροτικού χώρου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», επεσήμανε. Ο τρίτος τρόπος, όπως είπε, είναι η καταγραφή και οι μαρτυρίες ανθρώπων που συναντήθηκαν, συνεργάστηκαν και έγιναν φίλοι της εταιρείας και των ανθρώπων της, στη διαδρομή των δύο αυτών δεκαετιών.

Αναφερόμενος στα εγκαίνια αλλά και στο λεύκωμα, σημείωσε ότι «αυτή η έκδοση δεν φιλοδοξεί να κλείσει έναν κύκλο, φιλοδοξεί να δείξει ότι, πατώντας πάνω σε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα, ανοίγουμε τα πανιά μας για το αύριο. Το gaiasense HUB είναι το παιδί της εικοσάχρονης πλέον NEUROPUBLIC, το τέκνο της ενηλικίωσης του οργανισμού που λέγεται NEUROPUBLIC». Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «κανένα λεύκωμα δεν θα μπορούσε να καταγράψει τις εμπειρίες όλων μας, τα ξενύχτια, τις αγωνίες, τις χαρές, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Αυτή όμως η εξαιρετική έκδοση είναι το απόσταγμα μιας όμορφης διαδρομής, ώστε να κοιτάξουμε και να χαρούμε με αυτά που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα».

Γ. Μπουτάρης
«Το επόμενο βήμα για την ελληνική γεωργία»

Ο τ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οινοποιός, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στη συνάντησή του και στη γνωριμία του με τον ιδρυτή της NEUROPUBLIC και τους ανθρώπους της. Με τρόπο γλαφυρό και με το ιδιαίτερο χιούμορ που τον διακρίνει, ανέδειξε μέσα από την εμπειρία του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει διαχρονικά την εταιρεία.

Ωστόσο, το σημαντικό μήνυμα που αναδείχθηκε από τα λεγόμενά του ήταν ότι «οι άνθρωποι κάνουν αυτό που λέγεται NEUROPUBLIC. Αυτό είναι το κυριότερο απ’ όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο gaiasense ΗUB, δήλωσε ότι «η επένδυση είναι εξαιρετικά σημαντική και μακάρι όσο αναπτύσσεται αυτό το σύστημα να φέρει στο επόμενο βήμα για τη γεωργία στην Ελλάδα».

Β. Κορκίδης
«Η NEUROPUBLIC βαδίζει γερά και ανεβαίνει»

Τον λόγο πήρε, εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυετή συνύπαρξη με την εταιρεία. Όπως δήλωσε, «με τη σημερινή εκδήλωση, βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών αυτών να υλοποιούνται».

Ο ίδιος εξέφρασε τη θέση ότι οι δύο τομείς που είναι βιώσιμοι για τη χώρα μας είναι η αγροτική παραγωγή και η ναυπηγική βιομηχανία. Εξέφρασε την πίστη ότι με προσπάθειες και επενδύσεις, όπως της NEUROPUBLIC, η χώρα μας μπορεί να γίνει ανταγωνιστική ως προς άλλες, πιο προηγμένες παραγωγικά χώρες.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «η ΝEUROPUBLIC και το gaiasense αντιπροσωπεύουν μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να παρεμβαίνει, να δίνει γνώση και να την τεκμηριώνει στην πολιτεία. Βαδίζετε γερά και ανεβαίνετε με μεγάλη προοπτική και βιωσιμότητα», πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Αυτή η εταιρεία είναι μέλος του επιμελητηρίου μας και τη χαρακτηρίζω ως εταιρεία – διαμάντι».

Αθ. Πότσης
«Οι τεχνολογίες του Διαστήματος στην υπηρεσία του αγρότη και του πολίτη»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Δρ. Αθανάσιος Πότσης, θέλησε να εστιάσει σε τρία σημεία για το έργο της εταιρείας: «Το πρώτο είναι το εξαιρετικό που έχει πετύχει η NEUROPUBLIC, ότι δηλαδή έχει καταφέρει να μεταφέρει την τεχνολογία από το Διάστημα και να την κάνει προσβάσιμη στον απλό κόσμο και στον αγρότη, προκειμένου να βελτιώσει την παραγωγή του και την καθημερινότητά του.

Το δεύτερο, πολύ σημαντικό, είναι ότι έχει καταφέρει να αποτελέσει έναν πυρήνα συγκέντρωσης εγχώριου επιστημονικού δυναμικού που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε φύγει από τη χώρα. Το τρίτο είναι ότι δίνει παράδειγμα σε άλλους, δηλαδή ότι χτίζεται ένα καινούργιο οικοσύστημα, το οποίο συνεχίζει να μεταγγίζει τεχνολογίες και τις μεταφέρει σε έναν χώρο όπου υπάρχει ανταγωνισμός, άμιλλα και ανάπτυξη τεχνολογίας για το μέλλον», δήλωσε.

Γ. Μαυρουδής
«Στη NEUROPUBLIC ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του Γιάννη Μαυρουδή, ιδρυτικού στελέχους και μετόχου της NEUROPUBLIC. Ο ίδιος σημείωσε για την πορεία της εταιρείας πως «όλα αυτά δεν έγιναν ούτε τυχαία, ούτε και εύκολα. Επιτεύχθηκαν χάρη σε διορατικότητα και τόλμη. Τις όποιες δοκιμασίες, εμείς τις μετατρέψαμε σε ευκαιρίες. Ονειρευτήκαμε, θέσαμε στόχους και τους πραγματοποιήσαμε. Και συνεχίζουμε να τολμάμε και να κοιτάζουμε το μέλλον κατάματα, χωρίς φόβο», σχολίασε ο κ. Μαυρουδής.

Παράλληλα, το ιδρυτικό στέλεχος αναφέρθηκε στους ανθρώπους της εταιρείας, στους οποίους οφείλεται μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας της. «Στη NEUROPUBLIC ξέρουμε ποιοι είμαστε και, κυρίως, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε», είπε, ενώ μίλησε και για μια νέα εποχή, την οποία «θεμελιώνουμε σήμερα. Ανοίγοντας ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας. Κάνοντας τώρα το επόμενο βήμα για ακόμη 20 χρόνια εξέλιξης, καινοτομίας, επιτυχίας».

 

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους:

● Πολιτικοί: Από τη ΝΔ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας για θέματα Κλάδου Πλοίων και βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, και οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Α’ Πειραιά & Νήσων, Ιωάννης Μελάς και άλλοι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Λάρισας και τ. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, o συντονιστής Αγροτικής Πολιτικής, Φάνης Κουρεμπές, και άλλοι. Από τις περιφέρειες ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Στερεάς Ελλάδος, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, και άλλοι.

● Οργανισμοί και Σύνδεσμοι: Εκπρόσωποι από τους ΣΕΠΕ, ΕΣΥΔ και διαΝΕΟσις.

● Εκπαιδευτικά, ερευνητικά κ.ά. ιδρύματα: Πολυμελής αντιπροσωπεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

● Επιχειρήσεις και τράπεζες: Ο ICT Director OTE Group – Cosmote, Λυκούργος Αντωνόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Intralot Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, οι επιχειρηματίες Θεόδωρος και Ειρήνη Καρυπίδη, ο πρόεδρος της Symbeeosis, Νίκος Κουτσιανάς κ.ά., πολυμελής αντιπροσωπεία της Τράπεζας Πειραιώς και από την Τράπεζα Αττικής η CEO, Ελένη Βρεττού.

● Μεγάλος αριθμός ΚΥΔ και μελετητικών γραφείων.

● Τέλος, μεγάλη ήταν η συμμετοχή καινοτόμων αγροτών, καθώς και εκπροσώπων οργανώσεων και συνεταιρισμών όπου μεταξύ άλλων διακρίναμε: Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος (ΔΟΒ), Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και συνεταιρισμούς από τις περιοχές Ιωαννίνων, Φαρσάλων, Βοΐου Κοζάνης, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Παναγιάς, Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ), Πέλλας, Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης, Χαλκιδικής, Λαμίας, Επισκοπής, Κιάτου, Σπαρτιάς, Ιθάκης, Σητείας, Θήρας, Κορινθίας, Αγ. Νικολάου, Ασιτών, Νάξου, Ιεράπετρας, Χαλάστρας.