Εισαγγελική έρευνα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Φεβρουαρίου

Σύσκεψη αγροτών με πρωτοβουλία Β. Κόκκαλη

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Φεβρουαρίου στο Καλό Νερό της Τριφυλίας, βρίσκονται στο επίκεντρο της προκαταρκτικής έρευνας, που διεξάγει η Εισαγγελία Κυπαρισσίας, βάσει σχετικού εγγράφου που έχει αποστείλει στις Εισαγγελίες της χώρας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του περσινού χειμώνα που είχαν ως αιχμή του δόρατος τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό των παραγωγών και γενικότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, οδήγησαν την Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, να ζητήσει από τους κατά τόπους εισαγγελείς να βεβαιώσουν αδικήματα που σχετίζονται κυρίως με την παρακώλυση συγκοινωνιών και να εξακριβώσουν τα στοιχεία των φερόμενων ως «κατηγορουμένων».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας,ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης διευκρίνισε πως στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί αφού είχαν καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας (τις πινακίδες) γεωργικών ελκυστήρων και αγροτικών οχημάτων που, φέρονται πως ήταν στο Μπλόκο Καλού Νερού, οδηγήθηκαν στους κατόχους των αδειών τους.

Ήδη – σύμφωνα με τον κ.Σινάνη – κλήθηκαν 20 αγρότες, κάτοικοι της Τριφυλίας, από Γαργαλιάνους, Χριστιανούπολη, Φιλιατρά και Σπηλιά, για παροχή εξηγήσεων ανωμοτί στην Αστυνομία. Οι συγκεκριμένοι αγρότες πήραν προθεσμία και θα καταθέσουν στην Αστυνομία σχετικό υπόμνημα. «Ξανάρχισαν τα “αγροτοδικεία”», σημείωσε ο κ.Σινάνης, υπογραμμίζοντας όμως εμφατικά πως «αυτό δεν είναι δυνατό να κάμψει τους αγρότες, αλλά αντίθετα τους δυναμώνει».

Πηγή: ΕΡΤ