Εκδήλωση της ΕΔΟΚ για το χοιρινό γύρο στο πλαίσιο της 11ης Zootechnia

Εκδήλωση με θέμα «ο Χοιρινός Γύρος ως Ελληνικό Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) – Μία πρόταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος » διοργανώνει την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 στο πλαίσιο της 11ης Zootechnia 2019, η ΕΔΟΚ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Κτίριο 8, Αίθουσα C, από τις 15.30μ.μ. έως τις 17.30 μ.μ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
15.30-15.45: Υποδοχή – Χαιρετισμοί
15.45-16.00: Εισαγωγή – Οι θέσεις της ΕΔΟΚ
Γίτσας Ελευθέριος – Πρόεδρος, Διδάγγελος Γεώργιος – Γ. Γραμματέας –
Γεωργούδης Ανδρέας Γ. Διευθυντής – ΕΔΟΚ
16.00-16.15: Ο χοιρινός γύρος στην παγκόσμια αγορά
Κασαλιάς Νίκος, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων
16.15-16.30: Ελληνική Χοιροτροφία: Προκλήσεις, Προτάσεις & Προοπτικές
Βατζιάς Γεώργιος, Διευθυντής Τομέα Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ
16.30-16.45: Ανιχνεύοντας την ιστορία και την προέλευση του γύρου
Σπύρος Τσιάπος, Γεωπόνος επιστήμονας τροφίμων, M.Sc. – Συγγραφέας
16.45-17.00: Προϋποθέσεις και διαδικασία αναγνώρισης του Χοιρινού Γύρου ως Ελληνικού προϊόντος ΓΕ
Δρύς Στέλιος, Διευθύνων Σύμβουλος foodstandard A.E.
17.00-17.30: Συζήτηση – Συμπεράσματα