Εκδήλωση της ΕΔΟΚ για το χοιρινό γύρο στο πλαίσιο της 11ης Zootechnia

Εκδήλωση της ΕΔΟΚ για το χοιρινό γύρο στο πλαίσιο της 11ης Zootechnia

Εκδήλωση με θέμα «ο Χοιρινός Γύρος ως Ελληνικό Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) – Μία πρόταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος » διοργανώνει την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 στο πλαίσιο της 11ης Zootechnia 2019, η ΕΔΟΚ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Κτίριο 8, Αίθουσα C, από τις 15.30μ.μ. έως τις 17.30 μ.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15.30-15.45: Υποδοχή – Χαιρετισμοί

15.45-16.00: Εισαγωγή – Οι θέσεις της ΕΔΟΚ

Γίτσας Ελευθέριος – Πρόεδρος,  Διδάγγελος Γεώργιος – Γ. Γραμματέας  –

Γεωργούδης Ανδρέας Γ. Διευθυντής – ΕΔΟΚ

16.00-16.15:  Ο χοιρινός γύρος στην παγκόσμια αγορά

Κασαλιάς Νίκος, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος Τροφίμων

16.15-16.30: Ελληνική Χοιροτροφία: Προκλήσεις, Προτάσεις & Προοπτικές

Βατζιάς Γεώργιος,  Διευθυντής Τομέα Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ

16.30-16.45: Ανιχνεύοντας την ιστορία και την προέλευση του γύρου

Σπύρος Τσιάπος, Γεωπόνος επιστήμονας τροφίμων, M.Sc. – Συγγραφέας

16.45-17.00: Προϋποθέσεις και διαδικασία αναγνώρισης του Χοιρινού Γύρου ως Ελληνικού προϊόντος ΓΕ

Δρύς Στέλιος,  Διευθύνων Σύμβουλος  foodstandard A.E.

17.00-17.30: Συζήτηση – Συμπεράσματα