Εκδήλωση της «Μπριγάδας των Ελλήνων Mαγείρων» στο πλαίσιο της Food Expo

Εκδήλωση της «Μπριγάδας των Ελλήνων Mαγείρων» στο πλαίσιο της Food Expo

Στο πλαίσιο της Food Expo το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου η Μπριγάδα των Ελλήνων Μαγείρων συμμετέχει στο περίπτερο της ΕΔΟΚ με σειρά εκδηλώσεων. Οι κρεοτέχνες και οι μάγειρες της Μπριγάδας δίνουν το παρών στηρίζοντας τους Έλληνες παραγώγους και τις τοπικές φυλές ζώων.

Εκδηλώσεις

Στο περίπτερο της ΕΔΟΚ, Hall 2 // Stand A44-B31, oι κρεοτέχνες από τις 12.00 έως τις 15.00 θα παρουσιάσουν την ανατομία των σφαγίων, κοπές και σκευάσματα, απευθείας στους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης.

Τα είδη που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι: Μεγάλο αρνί Ελασσόνας, Αυτόχθονας μαύρος χοίρος, Greco Agnus που γεννιούνται και εκτρέφονται στην χώρα μας αποκτώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, Βραχυκερατική αγελάδα και Κατερίνης. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν τυριά όπως φέτα ΠΟΠ, Φορμαέλα, προσούτο προβατίνας, λουκάνικα γεμιστά από πρόβειο κρέας και κιμάς προβάτου.

Τα σκευάσματα θα είναι ετοιμαστούν στη λογική του γρήγορου ψησίματος για την νοικοκυρά
αλλά και την μαζική εστίαση ενώ οι σεφ μας θα ψήνουν και θα προσφέρουν λιχουδιές στους παρευρισκόμενους για να γευτούν τα προϊόντα.

Επίσης, στο περίπτερο θα παρουσιαστεί θάλαμος ξηράς ωρίμανσης με μικροκλίμα ενώ ο υπεύθυνος θα εξηγεί και αναλύει τη λειτουργία και τα προτερήματα του.