Διαδικτυακά σεμινάρια για τη σοκολάτα και τα βιοκαύσιμα από το ΑΠΘ 01/01

diadiktyaka-seminaria-gia-ti-sokolata-kai-ta-viokafsima-apo-to-apth-210874

Δύο ενδιαφέρουσες διαδικτυακές ημερίδες-webinars διοργανώνει τις επόμενες ημέρες η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών ReAcTiON του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.

Η πρώτη ημερίδα με τίτλο «Βιοκαύσιμα και Βιωσιμότητα: Μια εναλλακτική πηγή ενέργειας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020,  στις 16.00.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τα βιοκαύσιμα, τις κατηγορίες βιοκαυσίμων καθώς και την επεξεργασία και την παραγωγή τους. Ακόμη, θα εξεταστεί η προοπτική ανάπτυξης της παραγωγής τους στην Ελλάδα αλλά και η επίδρασή τους στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα δοθούν ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες των κλάδων των Θετικών Επιστημών, των Χημικών Μηχανικών, καθώς και της Νομικής.

Η δεύτερη διαδικτυακή ημερίδα έχει τίτλο «Η Χημεία στη Σοκολάτα» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στις 16.00.

Σκοπός της είναι η ενημέρωση του κοινού για το προϊόν της σοκολάτας τόσο από την πλευρά της Χημείας όσο και από την πλευρά της παραγωγής της. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει αναφορά στον τρόπο παραγωγής της σοκολάτας, από τη συγκομιδή των καρπών κακάο και την επεξεργασία τους ως την τελική μορφή της σοκολάτας. Ακόμη, θα δοθούν πληροφορίες για τη χημική σύσταση της σοκολάτας καθώς και για τη διατροφική της αξία.

Τις ομιλίες θα πραγματοποιήσουν επαγγελματίες του τομέα της παραγωγής της σοκολάτας καθώς και καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου των Θετικών Επιστημών, του τομέα των Τροφίμων καθώς και της Διατροφής και Διαιτολογίας. Στους συμμετέχοντες στις διαδικτυακές ημερίδες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο webinar, τον τρόπο διεξαγωγής και τις προεγγραφές μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/events/336106407602057

Για το δεύτερο webinar, τον τρόπο διεξαγωγής και τις προεγγραφές πληροφορίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.facebook.com/events/678591946103293

Μετά την εγγραφή θα σταλεί στο προσωπικό email των ενδιαφερομένων το link μέσω του οποίου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την κάθε εκδήλωση στην  πλατφόρμα Zoom.