ΣΕΔΗΚ:  Βράβευση Ελαιοτουριστικών δράσεων 2019 – Πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής 01/01

sedik-vravefsi-elaiotouristikon-draseon-2019-prosklisi-diloseon-symmetochis-63731

Βράβευση ελαιοτουριστικών δράσεων κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αποφάσισε να επαναλάβει και φέτος ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) μετά την επιτυχία που είχε η περσινή δράση.

Για τη φετινή χρονιά το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου αποφάσισε την επέκταση μάλιστα της δυνατότητας συμμετοχής φορέων συμπεριλαμβάνοντας όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που σχετίζονται με την ελιά και το ελαιόλαδο.

Επομένως, μουσεία ελιάς, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, αγροτοτουριστικές μονάδες, ταβέρνες, τουριστικά ελαιοτριβεία, και άλλες επιχειρήσεις και φορείς που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς, την προβολή και τη διάθεση του ελαιολάδου και προϊόντων του στους επισκέπτες της Κρήτης, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση.

Οι φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν, όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του ο Σύνδεσμος, θα είναι εκείνοι οι οποίοι αναπτύσσουν σε ικανοποιητικό βαθμό μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την ελιά και το λάδι ( βιβλία, CD, DVD)  του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες
  • Αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν
  • Χρήση νωπού ελαιολάδου  σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν
  • Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου
  • Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες
  • Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ).
  • Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου.

Τα βραβεία, που θα απονεμηθούν, θα είναι πλακέτες με την Χρυσή,  Αργυρή και Χάλκινη  Μινωική Ελιά και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρου.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική Επιστημονική Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων, και η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει τα στοιχεία των φακέλων  υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Η απονομή των  βραβείων θα γίνει σε δημόσια εκδήλωση που αναμένεται να οργανωθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς 2019, μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 15ης  Δεκεμβρίου, από τον ΣΕΔΗΚ, την Περιφέρεια , το ΜΑΙΧ (Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) καθώς και άλλους φορείς. Οι βραβευόμενες επιχειρήσεις κατά τη διοργάνωση θα παρουσιάσουν στο κοινό περιληπτικά τις δράσεις που ανέπτυξαν.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την πρόσκληση του ΣΕΔΗΚ, είναι η εξής:

(α) «Υποβολή Δήλωσης» στην οποία θα εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους το αργότερο μέχρι 5 Αύγουστου 2019 στον ΣΕΔΗΚ τηλεφωνικά  στο 28210 50800, ή ηλεκτρονικά  στο e-mail [email protected]. Στη δήλωση θα πρέπει να αναγράφουν το είδος και την ονομασία της επιχείρησης, το όνομα του ιδιοκτήτη η διευθυντή, την ταχυδρομική και ηλεκτρονική δ/νση και τα τηλεφωνά της επιχείρησης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του προσώπου που θα διαχειρίζεται τη διαδικασία.

(β) «Υποβολή Έκθεσης» για τις ελαιοτουριστικές δράσεις που θα πραγματοποιήσουν το 2019, σύμφωνα με το σχέδιο που θα αποσταλεί σε όσους υποβάλλουν δήλωση ενδιαφέροντος, με καταληκτική ημερομηνία τις 10 Οκτωβρίου 2019.

Διευκρινήσεις – Πληροφορίες :  Νικ. Μιχελάκης, Αλκης Μπακαρός  τηλ. 28210 50800