Αντίστροφη μέτρηση για τη CETA, έκκληση ΣΕΒΓΑΠ στους ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν

Αντίστροφη μέτρηση για τη CETA, έκκληση ΣΕΒΓΑΠ στους ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κάλεσμα στους Έλληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν, εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA) απευθύνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ).

Ο Σύνδεσμος ζητάει μάλιστα από τους Έλληνες ευρωβουλευτές στην επιστολή του να πείσουν και τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους να κάνουν το ίδιο.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΓΑΠ αναφέρει ότι «έχει εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει, στην κυριολεξία όλους, για την σκανδαλώδη εξαίρεση του Εθνικού μας προϊόντος, της Φέτας, από την λίστα των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών ΠΟΠ στην οικονομική και εμπορική συμφωνία (CETA) που παρανόμως υπέγραψε η Ε.Ε. με τον Καναδά. Δυστυχώς, αύριο η συμφωνία αυτή έρχεται προς επικύρωση στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Με 2η επιστολή μας σήμερα προς όλους του Έλληνες ευρωβουλευτές τους επιστήσαμε την προσοχή τους όχι μόνο για την σημαντικότητα της αυριανής ψήφου τους αλλά και για το γεγονός ότι η συναίνεσή τους σε μια τέτοια σκανδαλώδη αδικία εις βάρος της χώρας μας αποτελεί εθνική προδοσία. Τους τονίσαμε ότι η αόριστη και ανεπίσημη υπόσχεση της Ε.Ε, ότι δηλαδή θα ξανασυζητήσει την περίπτωση της φέτας μετά από 5 χρόνια εφαρμογής της συμφωνίας, χρησιμοποιήθηκε ως φθηνό δόλωμα, για να εκμαιεύσει την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, μιας και δεν έχει την παραμικρή αξία», υποστηρίζει.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress