Έκλεισε η ημερομηνία πληρωμών: Τετάρτη 18/12 οι Άμεσες Ενισχύσεις – Πέμπτη 19/12 η Εξισωτική Αποζημίωση

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για την καταβολή του μεγάλου πακέτο πληρωμών, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατάφερε να πιάσει τον στόχο, και να «τρέξει» τις διαδικασίες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Έτσι, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου ο Οργανισμός θα πραγματοποιήσει την πληρωμή των Άμεσων Ενισχύσεων έτους 2019, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «ΥΧ».

Στο τρέχον φύλλο της εφημερίδας, επισημάναμε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου οι πληρωμές να πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, προσπάθεια, που όπως πληροφορείται το ypaithros.gr, επετεύχθη.

Αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει το υπόλοιπο 30% της Βασικής Ενίσχυσης, ύψους 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, ύψους 23 εκατ. ευρώ περίπου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ» όπως έχουν δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή της, οι δικαιούχοι του Εθνικού Αποθέματος ανέρχονται σε περίπου 19.500.

Σημειώνεται ότι όσοι παραγωγοί δεν έλαβαν το 70% της προκαταβολής τον περασμένο Οκτώβριο, θα λάβουν τώρα όλο το ποσό της ενίσχυσής τους εφόσον έχουν επιλυθεί οι εκκρεμότητες τους. 

Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν και οι πληρωμές του Πρασινίσματος, και της Ενίσχυσης για τους Νέους σε Ηλικία Αγρότες (κάτω των 40 ετών).

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε ότι τα χρήματα θα είναι αρχικά διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ από το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου, ενώ από το πρωί της επόμενης ημέρας, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Εξισωτική

Με τις Άμεσες Ενισχύσεις να καταβάλλονται στις 18/12, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταφέρει να πληρώσει νωρίτερα και την Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2019, ύψους 240 εκατ. ευρώ περίπου. Τα ευχάριστα νέα για τους δικαιούχους παραγωγούς είναι ότι η πληρωμή θα ακολουθήσει άμεσα, με στόχο την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

 Για όλες τις νεότερες πληροφορίες που θα έχουμε στη διάθεσή μας, το ypaithros.gr θα ενημερώνει άμεσα τους αναγνώστες του 

Πάνω από 1 δισ. ευρώ για Άμεσες Ενισχύσεις και Εξισωτική – Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, τα ποσά και οι δικαιούχοι

Αγώνας δρόμου για την επίσπευση των πληρωμών