Εκλογές 2023 – Ρίζος Μαρούδας, ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ δυνατό – Στήριγμα στα δίκαια αιτήματα των αγροτών»

Με τη χώρα να βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου, η «ΥΧ» συνεχίζει τον διάλογο με υποψήφιους βουλευτές και πολιτικά στελέχη των κομμάτων, καλώντας τους να τοποθετηθούν σχετικά με τις κινήσεις που θα κάνουν, αν εκλεγούν, για να αναδείξουν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής τους. Σε αυτό το άρθρο, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ

Η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ πανελλαδικά είναι το πιο ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο των εκλογών, που αναδεικνύει μεγάλες δυνατότητες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις 25 Ιούνη, αλλά κυρίως για τη συνέχεια, ώστε να τροφοδοτηθεί μια νέα δυναμική στον δρόμο της αντεπίθεσης των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.

Θαρρετά απευθυνόμαστε σε όσους έφτασαν ένα βήμα πριν ψηφίσουν το Κόμμα στις 21 Μάη, που ταλαντεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν το έκαναν, είτε γιατί είπαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί υποχώρησαν στους εκβιασμούς περί «σταθερότητας» και περί «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Τώρα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα διλήμματα, ρίχνοντας «κόκκινο» στην κάλπη, να κάνουν επιλογή τους την ενίσχυση της μοναδικής φωνής της λαϊκής αντιπολίτευσης, για την οποία μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν, ότι δεν θα τους βγει κάτι άλλο από αυτό που επέλεξαν.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και αγρότισσες την επόμενη ημέρα θα έχουν απέναντί τους το δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και στήριξη που θα της παρέχουν στα πιο κρίσιμα και βασικά ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο συμπλήρωμά τους βρεθεί διαθέσιμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν αντίστοιχα στο 70% και στο 50% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ για ψήφιση την προηγούμενη περίοδο.

Το κοινό πρόγραμμα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι από σήμερα γνωστό και περιλαμβάνει:

✱ Την προώθηση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης», η οποία συνεπάγεται επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης, εκτόξευση του κόστους παραγωγής, νέα «πράσινα» χαράτσια και χωροθέτηση ΑΠΕ όπου και όποτε θέλει ο επενδυτής.

✱ Το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης με πάνω από 350 προαπαιτούμενα, όπως επιτάχυνση των πλειστηριασμών και των εκβιασμών προς χρεωμένα νοικοκυριά και βιοπαλαιστές, περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, της υγείας κ.λπ.

✱ Νέο τσεκούρι στις δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες και νέα φοροληστεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα «ματωμένα πλεονάσματα», τα οποία μετατρέπονται σε νέα πακέτα στήριξης του κεφαλαίου.

✱ Την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που βάζει νέα εμπόδια στην επιβίωση του βιοπαλαιστή γεωργού και κτηνοτρόφου.

✱ Βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, που συνεπάγεται νέους κινδύνους για τον λαό μας. Ήδη οι αγρότες της πατρίδας μας πληρώνουν τις επιπτώσεις των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Αυτό το πρόγραμμα υπηρετούν και τα κόμματα που επιστρατεύονται για να αξιοποιηθούν σε διάφορα παιχνίδια στο πλαίσιο του αστικού πολιτικού συστήματος. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον λαό, για αυτό δεν πρέπει να χαθεί καμία λαϊκή ψήφος σε αυτά. Αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα, μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει.

Μόνο το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από το σύστημα και θα είναι την επόμενη ημέρα μέσα στην πάλη για να καρπίσει ο μόχθος του βιοπαλαιστή αγρότη.

Το ΚΚΕ θα είναι το μοναδικό στήριγμα κάθε δίκαιου αιτήματος για:

✱ Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, εξασφάλιση φθηνών λιπασμάτων και άλλων πρώτων υλών.

✱ Εγγυημένες τιμές στα προϊόντα του παραγωγού που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να του εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

✱ Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, το ζωικό/φυτικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις νόσους.

✱ Έργα υποδομής και προστασίας της παραγωγής χωρίς επιβαρύνσεις και τέλη για τους αγρότες.

Το ΚΚΕ θα είναι μπροστά, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, αφέντης του πλούτου που παράγει. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης που τεκμηριώνει ότι ο λαός μας μπορεί να ζήσει καλύτερα, με τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τον εθελοντικό παραγωγικό συνεταιρισμό, που θα δώσει οριστικό τέλος στο βάσανο της επιβίωσης που σήμερα αποτελεί ατομική υπόθεση του βιοπαλαιστή αγρότη.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες της πατρίδας μας έχουν πλέον συσσωρευμένη πείρα. Όπου πήραν την υπόθεση στα χέρια τους με την αγωνιστική τους διεκδίκηση στα μπλόκα του αγώνα και τις άλλες μορφές, σε συμπόρευση με τον υπόλοιπο λαό, είχαν μικρές ή μεγάλες νίκες.

Σήμερα, περισσότεροι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ότι όσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ και όσο περισσότεροι οι βουλευτές που θα εκλέξει, τόσο πιο δυνατοί θα είναι αυτοί οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα. Μπορούν με καλύτερους όρους να αντιλαμβάνονται την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που ενώ στρώσανε «κόκκινα χαλιά» στη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, τώρα κλαψουρίζουν για τη δήθεν παντοδυναμία του. Καμία κυβέρνηση, όσους βουλευτές και να έχει, δεν είναι παντοδύναμη, όταν ο λαός είναι στους δρόμους και το ΚΚΕ δυνατό.