Εκλογές 2023 – Χρήστος Κέλλας, Νέα Δημοκρατία: «Η ΝΔ διαχρονικά και σταθερά στο πλάι του αγροκτηνοτροφικού κόσμου»

Με τη χώρα να βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου, η «ΥΧ» συνεχίζει τον διάλογο με υποψήφιους βουλευτές και πολιτικά στελέχη των κομμάτων, καλώντας τους να τοποθετηθούν σχετικά με τις κινήσεις που θα κάνουν, αν εκλεγούν, για να αναδείξουν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής τους. Σε αυτό το φύλλο, από τη Νέα Δημοκρατία ο Χρήστος Κέλλας, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας.

«Οι πολίτες έδειξαν, με εμφατικό τρόπο, ότι θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας. Η αυτοδυναμία, άλλωστε, δεν αποτελεί κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα»

Η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι οι Έλληνες επιλέγουν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη, για να προχωρήσουμε ακόμη πιο τολμηρά και αποτελεσματικά.

Οι πολίτες έδειξαν, με εμφατικό τρόπο, ότι θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας. Η αυτοδυναμία, άλλωστε, δεν αποτελεί κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 26.831 συμπολίτες μου, οι οποίοι με ανέδειξαν πρώτο βουλευτή στον Νομό Λάρισας. Η εμπιστοσύνη αυτή, προς το πρόσωπό μου, με γεμίζει ευθύνες για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε ο Νομός Λάρισας να καταστεί πρωταγωνιστής σε όλα τα επίπεδα και ο πρωτογενής τομέας να έχει τη στήριξη που δικαιούται.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ψήφισαν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναγνώρισαν, έτσι, τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση στις αλλεπάλληλες κρίσεις της περασμένης τετραετίας, να στηρίξει το αγροτικό – κτηνοτροφικό εισόδημα. Επιβράβευσαν την αξιοπιστία μας, καθώς ό,τι είχαμε υποσχεθεί το υλοποιήσαμε και το ίδιο σχεδιάζουμε να κάνουμε και την επόμενη τετραετία.

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέσαμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας με αξιοποίηση όλων των κονδυλίων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ, στην οποία η επιτυχία της διατήρησης του ίδιου ποσού, –19,3 δισ.– που θα διανεμηθούν τη νέα περίοδο, οφείλεται αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα:

1. Θεσπίσαμε νέο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, με μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% σε αγρότες, που μετέχουν σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συμβολαιακή καλλιέργεια.

2. Μειώσαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9%, διατηρώντας το αφορολόγητο και προσθέτοντας επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

3. Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά, εφαρμόζοντας αυστηρούς ελέγχους, τις παράνομες ελληνοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι μας σήμερα να απολαμβάνουν διπλάσιες τιμές στο γάλα και στα αμνοερίφια.

4. Προχωρήσαμε στην ουσιαστική ενίσχυση των νέων αγροτών, υλοποιώντας στοχευμένες πολιτικές ανανέωσης του αγροτικού πληθυσμού.

Πρωταρχικός μας στόχος, την επόμενη τετραετία, παραμένει η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και η βελτίωση των συνθηκών για τους αγρότες, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των νέων αγροτών κατά 60.000.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απλουστεύουμε και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους αγρότες, με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση αιτημάτων, την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του διοικητικού κόστους.

2. Σχεδιάζουμε την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δίνοντας κίνητρο σε περισσότερους νέους να ασχοληθούν με τη γεωργία.

3. Θέλουμε δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Η αναθεώρηση του κανονισμού θα διασφαλίσει ότι οι αγρότες θα λαμβάνουν άμεσα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν, λαμβάνοντας υπόψη και τα ακραία φαινόμενα που μπορεί να επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

4. Προχωρούμε στην επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2023, με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα.

5. Προωθούμε την εκπαίδευση και την κατάρτιση των αγροτών και των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα, με στόχο τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της προσαρμογής τους στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

6. Στοχεύουμε στην αύξηση γεωργικών εκτάσεων για παραγωγή βιολογικών προϊόντων από το 9,1% στο 16,4% το 2027. Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας θα συμβάλει στη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα και θα αυξήσει τη ζήτηση για υγιεινά, ποιοτικά και βιώσιμα προϊόντα.

7. Υλοποιούμε νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και προχωρούμε σε εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκατ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες.

Στη θεσσαλική ύπαιθρο, ήδη δρομολογούνται, μέσω ΠΑΑ, 17 αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 28.125.793 ευρώ. Μέσω ΣΔΙΤ, υλοποιούνται το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά Φαρσάλων, καθώς και το αρδευτικό Ορφανά Καρδίτσας – Υπέρειας Φαρσάλων, έργα αρδευτικά, υδρευτικά και με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν εφησυχάζουμε, ούτε επιτρέπονται ολιγωρίες. Με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουμε να «οργώνουμε» κάθε σπιθαμή της ελληνικής υπαίθρου, κάνοντας γνωστό το αναπτυξιακό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κάλπη είναι άδεια και θα πρέπει να γεμίσει ξανά από την αρχή, με στόχο την ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ, για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την πρόοδο που χρειάζεται η χώρα μας.

Για την Ελλάδα που αξίζει, μας εμπνέει, μας ενώνει. Για μια Ελλάδα που θα έχει ως βασικό μοχλό ανάπτυξης την ελληνική γεωργία και βασικό πρωταγωνιστή τον άνθρωπο του μόχθου και της παραγωγής.