Όλγα Χρήστου: «Η εκπαίδευση ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα για το μέλλον μου στην κτηνοτροφία»

-Διαφήμιση-

Η απόφαση να συνεχίσει την κτηνοτροφική επιχείρηση της οικογένειάς της ήταν ο λόγος για τον οποίο η 20χρονη Όλγα Χρήστου επέλεξε να λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση που θα τη βοηθούσε να διαχειριστεί, αλλά και να εξελίξει την οικογενειακή παράδοση.

«ΗΞΕΡΑ ότι στη σχολή θα μάθω αρκετά πράγματα για να συνεχίσω στο μέλλον με εφόδια»

Προερχόμενη από τις Οινούσες και μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που εκτρέφει πρόβατα και γίδια, πήρε την απόφαση σε ηλικία 15 χρονών όχι μόνο να μην αφήσει τον κτηνοτροφικό τομέα για ένα άλλο επάγγελμα, αλλά και να λάβει τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να περάσει και εμπορικά στο κομμάτι της τυροκόμησης.

«Αποφοίτησα φέτος από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και πιστεύω πως ήταν η καλύτερη απόφαση που έλαβα για τη σταδιοδρομία μου. Ήθελα να συνεχίσω την οικογενειακή επιχείρηση, αλλά έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να περάσουμε σιγά σιγά και στην τυροκόμηση, καθώς είναι ένας από τους στόχους της επιχείρησης και ένας από τους λόγους που πήγα στη σχολή. Ήξερα ότι θα μάθω αρκετά πράγματα με τα οποία θα μπορούσα να βοηθήσω τους γονείς μου, αλλά και να συνεχίσω στο μέλλον με εφόδια», αναφέρει στην «ΥΧ» η Όλγα.

Στη σχολή, η Όλγα είχε την ευκαιρία να μάθει πράγματα, τα οποία δεν γνώριζε, αλλά να έρθει και σε επαφή με τη δημιουργία τυριών, τα οποία δεν είχε δοκιμάσει. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «κάναμε μερικές επισκέψεις σε τυροκομεία και ήρθαν και μας μίλησαν κάποια άνθρωποι σχετικοί με το επάγγελμα.

Το βασικό, όμως, για εμάς ήταν η εκπαίδευση που λάβαμε μέσα στο τυροκομείο που με βοήθησε περισσότερο από όλα. Συγκεκριμένα, βλέπαμε πώς γίνεται η διαδικασία της τυροκόμησης και πώς να φτιάξουμε τυριά είτε σκληρά είτε μαλακά, είτε ημίσκληρα που εγώ πριν δεν τα ήξερα. Ήξερα μόνο ένα λευκό τυρί και τη μυζήθρα. Κατάφερα να πάρω πολλές ιδέες μέσω αυτής της διαδικασίας, ώστε να ξεκινήσω και εγώ να τις υλοποιώ».

Όπως τονίζει η ίδια,

στην απόφασή μου για να πάω στη σχολή με στήριξαν πολύ οι γονείς μου, ενώ στη συνέχεια στα δύο αυτά χρόνια γνώρισα πολλούς ανθρώπους που με βοήθησαν να είμαι σίγουρη για την απόφασή μου, εξαιρετικούς καθηγητές και καλό προσωπικό στη σχολή

-Διαφήμιση-