Το εκπαιδευτικό χριστουγεννιάτικο χωριό των καλικάντζαρων στην Β. Εύβοια

Με πλούσιες κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει και φέτος ενεργά σε πολλές τοπικές κοινότητες και δήμους. Στόχος αυτής της προσπάθειας, όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, είναι να ψυχαγωγηθούν και να εκπαιδευτούν τα παιδιά.

Με νέες ιδέες, μαγικά σκηνικά Χριστουγέννων και διάφορες γιορτινές θεματικές ενότητες συνθέτουν μία γιορτινή ατμόσφαιρα.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η Βόρεια Εύβοια και ειδικότερα οι δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού και ο Δήμος Λίμνης –Μαντουδίου– Αγίας Άννας. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου, οι διοργανωτές θα φιλοξενούν κάθε μέρα από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ τους μικρούς φίλους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Μαρία Αναγνώστου, αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού «οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γίνονται σήμα κατατεθέν για να διαδώσουν το μήνυμα της ενότητας και της χαράς, σκορπίζοντας χαμόγελα και προσφέροντας μία εναλλακτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία, δίνοντας το ραντεβού με μικρούς και μεγάλους για υπέροχες χριστουγεννιάτικες στιγμές και πολύ παιχνίδι».