Εκπρόσωπος της χώρας στον FAO ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ, Σέρκος Χαρουτουνιάν

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν αναδείχθηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του FAO (Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας – Food Agricultural Organization) για τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε μέσο κοινωνικής δΔικτύωσης, «στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι πενήντα τέσσερις χώρες μέλη της περιοχής και η θητεία του κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, που είναι καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα είναι διετής με δυνατότητα τριών ανανεώσεων».

Ο κ. Χαρουτουνιάν ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, «για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, εγκρίνοντας και στηρίζοντας την υποψηφιότητά του και αφετέρου τα στελέχη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών για τη σημαντική βοήθεια που του παρείχαν», τονίζει σε δήλωσή του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως σημειώνει, θα προσπαθήσει, μεταξύ άλλων, «να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος πρωτογενής τομέας σε σχέση με τις προκλήσεις που αφορούν την κλιματική κρίση, την επισιτιστική επάρκεια, τις αυξήσεις των τιμών σε εφόδια και μεταφορές, τη μεταφορά της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διάδοση των φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών».

Πηγή: businessnews.gr