Έκρηξη στις αγορές για το μαλλί του αυστραλέζικου αλπακά

Έκρηξη στις αγορές για το μαλλί του αυστραλέζικου αλπακά
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έκρηξη στις αγορές για το μαλλί του αυστραλέζικου αλπακάΕκρηξη στην εγχώρια αγορά έχει προκαλέσει η αυξανόμενη ζήτηση για αλπακά Αυστραλίας από τη Κίνα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ενωσης Αλπακά Αυστραλίας Ιαν Φριθ, σήμερα ζουν στην Αυστραλία περίπου 500.000 αλπακά, τα συμπαθή αυτά ζώα με το φουντωτό τρίχωμα και τον μακρύ λαιμό. Ειδικοί όμως εκτιμούν οτι μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια ο αριθμός τους θα ξεπεράσει το ένα εκατ. Το μαλλί τους όμως έχει μεγάλη ζήτηση από χιλιάδες Κινέζους και οι αυστραλοί προμηθευτές κάνουν αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Σε αντίθεση με το κανονικό μαλλί, εκείνο που παράγεται από τα αλπακά είναι ίδιο με το γνωστό φλις, ένα ιδιαίτερα μαλακό μάλλινο ύφασμα, το οποίο μπορεί να φορεθεί κατευθείαν πάνω στο σώμα. Δεν τσιμπάει το δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κουβέρτες, ρούχα, χαλιά ακόμα και για στρώματα. Η αυξανόμενη ζήτηση αλπακά από την Κίνα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για χιλιάδες κτηνοτρόφους στην Αυστραλία.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ιδιαίτερα δημοφιλές στα εστιατόρια της Αυστραλίας έχει γίνει και το κρέας του αλπακά. «Η υφή και η γεύση του είναι ανάμεσα στο αρνί και το μοσχάρι και περιέχει μόνο 6% λιπαρά. Οπως καταλαβαίνετε, είναι ιδανικό για όσους προσέχουν την δίαιτά τους» λεει ο Φριθ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress