Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σήμερα οι αιτήσεις για Πελοπόννησο-Στερεά Ελλάδα – 8.702 εγκρίσεις για Αττική

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σήμερα οι αιτήσεις για Πελοπόννησο-Στερεά Ελλάδα – 8.702 εγκρίσεις για Αττική

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συνεχίζεται σήμερα με τον άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Το Πληροφοριακό Σύστημα λειτούργησε κανονικά χθες για την Περιφέρεια Αττικής και ανταποκρίθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών. Ενδεικτικό είναι ότι τα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη της λειτουργίας υποβλήθηκαν στο σύστημα σχεδόν 10.000 αιτήσεις.

Συνολικά για την Αττική υποβλήθηκαν 17.673 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8.702, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (144,8 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.

Σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε: «Το τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ στην Περιφέρεια Αττικής, την πολυπληθέστερη της χώρας, δικαιώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιλογή του να ξεκινήσει το πρόγραμμα στην παρούσα συγκυρία.
Στέλνουμε έτσι το μήνυμα ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το νέο αυτό Πρόγραμμα,  που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, που αξιοποιεί πόρους άνω των 800 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δώσει ισχυρή ώθηση στην οικονομία σε μια δύσκολη περίοδο, δημιουργώντας άμεσα κύκλο εργασιών 1,5 δισεκ. ευρώ.

Θα μας βοηθήσει επίσης  να κερδίσουμε το μεγάλο εθνικό στοίχημα της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηριακού αποθέματος (από τις 783.752 κατοικίες της Αττικής πάνω από τις 600.000 είναι ηλικίας 20 ετών και πάνω), που θα συμβάλλει όχι μόνο στην εξοικονόμηση ενέργειας και εξόδων, αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας μέσα στα σπίτια μας που τον τελευταίο  χρόνο φιλοξενούν όλες μας τις δραστηριότητες.

Το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» είναι μόνο το πρώτο από τα αντίστοιχα προγράμματα που θα τρέξουν το 2021 και τα επόμενα χρόνια, με εξίσου υψηλό προϋπολογισμό. Επομένως, όσοι δεν κατόρθωσαν να ενταχθούν τώρα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ώστε να ενταχθούν στην επόμενη δράση».

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου με αιτήσεις για την Δυτική Ελλάδα.

Πηγή: ert.gr