Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την «απόβαση» των τρακτέρ στην Αθήνα – Δείτε τον χάρτη

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την «κάθοδο» των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στο Σύνταγμα.

Το πρωί σήμερα (Δευτέρα, 19/2) πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για το αγροτικό συλλαλητήριο.

Σημειώνεται ότι τα τρακτέρ κινούνται συντεταγμένα στις εθνικές οδούς, καταλαμβάνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας. Η κίνηση των τρακτέρ γίνεται συνοδεία περιπολικών και αστυνομικών οχημάτων, ενώ δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τρακτέρ στην Αττική.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έγιναν ανακοινώσεις από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου και τον Προϊστάμενο Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Θεοφάνη Αναγνώστου, για τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Κάστρο και από τα Μέγαρα, συνοδεία περιπολικών

Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, όπως επισημάνθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Τα μέτρα της Τροχαίας

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέχεια, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα από την εθνική οδό θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Επίσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Β. Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η διακοπή κυκλοφορίας στη Β. Σοφίας θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι. Στην Ακαδημίας, τα οχήματα θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Β. Σοφίας.

Όπως επισημάνθηκε στην έκτακτη ενημέρωση, για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πηγή: enikos.gr