Εκτοξεύονται οι πωλήσεις προϊόντων φυτικής προέλευσης στις ΗΠΑ

Οι καταναλωτές αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές

Η έντονη ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης έχει υπερβεί κατά πολύ τις ευρύτερες θετικές τάσεις σχετικά με τα τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον φορέα Plant Based Foods Association (PBFA) και την εταιρεία ανάλυσης αγοράς SPINS, οι πωλήσεις φυτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 90% από τις αρχές του έτους μέχρι τις 19 Απριλίου συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς οι Αμερικανοί πλημμύρισαν τα σούπερ μάρκετ κατά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

Επιπλέον, τις τέσσερις εβδομάδες που διαδέχθηκαν την κορύφωση του κύματος αγορών «πανικού», οι συνολικές πωλήσεις τροφίμων φυτικής προέλευσης αυξήθηκαν κατά 27%, αποτυπώνοντας τη στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινές επιλογές. Μάλιστα, αυξήθηκαν με 35% ταχύτερους ρυθμούς από τις συνολικές πωλήσεις τροφίμων εκείνη την περίοδο.

«Από την αρχή της πανδημίας, υπήρξε συνεχής μετατόπιση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος προς φυσικά και βιολογικά προϊόντα που ενισχύουν την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της SPINS, Tony Olson.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η πρώτη χώρα που διαπίστωσε μια τέτοια μεταστροφή, ως αποτέλεσμα της νόσου COVID-19. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία είδαν τις εγχώριες πωλήσεις ελαιολάδου τους να αυξάνονται κατά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη, μια εξέλιξη που μπορεί να αποδοθεί στην παραπάνω καταναλωτική τάση.