Ελασσονίτικο καλάθι με 12 τοπικά προϊόντα στους νικητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος SCRABBLE

Μεγάλος χορηγός στο τουρνουά η «Καρυάτις Ολύμπου»

Tα αδέρφια Βάιος και Αντώνης Λιάνος είναι γνωστά στην επαρχία Ελασσόνας, στον Νομό Λάρισας και τη Θεσσαλία, όχι μόνο ως παραγωγοί ντόπιου καρυδιού, το οποίο καλλιεργούν, συλλέγουν και μεταποιούν στο επισκέψιμο κτήμα τους στη Μαγούλα Ελασσόνας και για το πεντανόστιμο καρυδοβούτυρο που παράγουν και εμπορεύονται, αλλά και για την έντονη εξωστρέφεια και την κοινωνική δράση που έχουν αναπτύξει, με στόχο κυρίως τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Όπως έχει γράψει η «ΥΧ» στο παρελθόν, τα δύο αδέλφια, εμπνευσμένα από τη μυθολογική ιστορία του τόπου τους, κατέληξαν στο brand name «Καρυάτις Ολύμπου», το οποίο φιγουράρει τόσο στις συσκευασίες με την ψίχα του καρπού όσο και στα γυάλινα βαζάκια με βούτυρο και λάδι από καρύδι.

Πρόσφατα, ανέλαβαν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία ανοίγει νέους δρόμους για την προβολή και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων: Συμφώνησαν με την ομοσπονδία Scrabble ώστε η «Καρυάτις Ολύμπου» να είναι ο μεγάλος χορηγός στο 19ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SCRABBLE και σε συνεργασία με άλλους έντεκα παραγωγούς της επαρχίας Ελασσόνας να προσφέρουν έξι «Καλάθια προϊόντων του Ολύμπου» στους νικητές του Πανελλήνιου Τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές στη Λάρισα.

«Επιχειρήσαμε, μαζί με άλλους έντεκα παραγωγούς, να σας προσφέρουμε, υπό την αιγίδα της ‘‘Καρυάτις Ολύμπου’’ τα πεντανόστιμα προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας, που παράγονται στις παρυφές του μυθικού βουνού μας. Είναι προϊόντα που παρασκευάζονται με αγνά υλικά, με πρωτοποριακές μεθόδους μεταποίησης και φυσικά με τη σφραγίδα της ποιότητας ότι καλλιεργούνται δίπλα σε ένα γεωφυσικό περιβάλλον, όπως αυτό του Ολύμπου. Κυρίως, όμως, παράγονται με μεράκι και αγάπη», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της «Καρυάτις Ολύμπου», Βάιος Λιάνος, λίγο πριν τιμήσει τους νικητές.

Και συμπλήρωσε: «Έχει τεράστια σημασία για εμάς τους παραγωγούς, να μπορούμε να εμπορευόμαστε τα προϊόντα μας, χωρίς μεσάζοντες, δίνοντας έτσι μια άλλη αγοραστική δύναμη και αξία στη γη, την οποία φροντίζουμε και προστατεύουμε. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι τα δώρα μας έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού και πιστεύουμε ότι θα γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές των προϊόντων μας στις πόλεις τους».

Επιχειρήσεις και προϊόντα

Οι επιχειρήσεις που συνεισέφεραν στο… νικητήριο καλάθι και τα προϊόντα τους ήταν τα εξής: Καρυδοβούτυρο Ολύμπου από την «Καρυάτις Ολύμπου», Γλυκόξινο Τυρί Βερδικούσιας από το Τυροκομείο «Ιγγλέζος», Αμύγδαλα Παλαιοκάστρου από το «Κτήμα Βογιατζή», Βιολογικός Χυμός Ρόδι από την «Ωδή στο Ρόδι» και το Κτήμα Πούτα, Τσίπουρο Βερδικούσιας από τον παραγωγό Γιάννη Τάκα, Μέλι Ανθέων Ολύμπου από τη «Μελισσοκομία Σούλιος», Μπύρα Lazy Mules από τη Ζυθοποιία «White Town Brewery», Τσάι Ολύμπου από την επιχείρηση «Εν Ολύμπω», Μηλόξυδο Ολύμπου από την «Επί Γης Ευδοκία», Λευκός Ξηρός Οίνος «Ωραίς» από τα «Βιολογικά Κρασιά Μηνάς», Αποξηραμένος Καρπός Αρώνιας από την «Αgapi’s Land» και Ρίγανη Ολύμπου από την επιχείρηση «Ολύμπου Βότανα-Οικογένεια Χαλκιά».