Η ελληνική start up Augmenta στις πιο καινοτόµες νεοφυείς επιχειρήσεις παγκοσµίως

Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις παγκοσμίως

Η ελληνική start up που σκοπεύει να αλλάξει την πορεία της αγροδιατροφής
-Διαφήμιση-

Aγροτικές start ups από όλο τον κόσμο βρίσκονται στη λίστα του ιστότοπου Future Farming, ως οι πιο καινοτόμες στο είδος τους αλλά και ως εκείνες που έχουν κερδίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, «σηκώνοντας» μεγάλα ποσά από επενδυτές παγκοσμίως. Στη λίστα αυτή κατάφερε να βρεθεί και η ελληνική start up Augmenta, η οποία εστιάζει στη διαφοροποιημένη λίπανση στο χωράφι. Ξεκινώντας από τον Βόλο, έχει καταφέρει να δραστηριοποιηθεί μέχρι και στο Τέξας, αλλά και να πουλήσει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από πέντε χώρες. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από αυτές που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα:

Augmenta

Η νεοφυής επιχείρηση διαφοροποιημένης λίπανσης Augmenta, είναι η ελληνική start up η οποία έλαβε πρόσφατα νέα χρηματοδότηση ύψους 600.000 δολαρίων, η οποία αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην εξέλιξη των τεχνολογιών της. Πρόκειται για αισθητήρες που τοποθετούνται στο τρακτέρ και «διαβάζουν» το χώμα καθώς το τρακτέρ κινείται, προσαρμόζοντας την ποσότητα του λιπάσματος που χρειάζεται κάθε σημείο του χωραφιού. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει στον αγρότη μείωση του κόστους εισροών και αυξημένη παραγωγή. Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, συνιδρυτής της εταιρείας, δήλωσε στην «ΥΧ» ότι «η συμμετοχή σε μία τέτοιου είδους λίστα είναι πολύ σημαντική, καθώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επιλέγεται από πολλούς αγρότες στον κόσμο για την ενημέρωσή τους, ενώ αναδεικνύει το γεγονός πως η Ελλάδα έχει το κατάλληλα εκπαιδευμένο δυναμικό για να δημιουργήσει καινοτόμες τεχνολογίες».

νεοφυής επιχείρηση διαφοροποιημένης λίπανσης Augmenta
Η ελληνική start up που σκοπεύει να αλλάξει την πορεία της αγροδιατροφής

Διαβάστε σχετικά: Ελληνική start up αυξάνει την παραγωγή με διαφοροποιημένη λίπανση

KisanHub

H start up KisanHub ειδικεύεται στην παρακολούθηση των καλλιεργειών και των συνθηκών που επικρατούν σε αυτές (θερμοκρασία, υγρασία, βροχοπτώσεις) μέσω δορυφορικών δεδομένων, επιτρέποντας στους αγρότες να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις για την καλλιέργειά τους. Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία διαθέτει γραφεία και στην Ινδία, έλαβε φέτος 1,7 εκατ. λίρες για να εξελίξει περαιτέρω τα συστήματά της.

KisanHub-startupFarmers Business Network (FBN)

Η επόμενη εφαρμογή προέρχεται από το δίκτυο αγροτών Farmers Business Network, το οποίο αντιπροσωπεύει πολλούς αγρότες στις ΗΠΑ και τον Καναδά και έχει λάβει χρηματοδότηση περίπου 200 εκατ. δολαρίων. Η εφαρμογή που έχει αναπτύξει το δίκτυο επιτρέπει στα μέλη του να οργανώνουν τα δεδομένα των αγροκτημάτων τους, να αναλύουν τις αποδόσεις σε σχέση με διάφορους παράγοντες, να ελέγχουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες και να υπολογίζουν την απόδοση επένδυσης, συγκρίνοντας τα στοιχεία με άλλα μέλη.

Farmers-Business-NetworkΤρεις τρόποι να ενδυναμώσουν την παρουσία τους στην αγορά οι αγροτικές start up

Η ενεργή συμμετοχή σε φόρουμ οργανισμών και φορέων, η προσωπική δικτύωση και η αναζήτηση χρηματοδότησης από επιταχυντές, είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις αγροτικής τεχνολογίας να ενδυναμώσουν τη θέση του στην αγορά.

  1. Χρησιμοποιήστε τα προσωπικά δίκτυα και τα φόρουμ με μεγάλη επισκεψιμότητα, ώστε να γνωστοποιήσετε την ιδέα της επιχείρησής σας αλλά και να επηρεάσετε τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον. Το Agfunder επισημαίνει ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι καλό να στραφούν σε ένα ισχυρό δίκτυο φορέων ή οργανισμών που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τις τοπικές κοινότητες.
  2. Ξεκινήστε τον διάλογο σχετικά με τα κενά δεδομένων που υπάρχουν στην αγορά και τα οποία είναι χρήσιμα για την ανάπτυξη της επιχείρησή σας. Αναζητήστε από φορείς και οργανισμούς στοιχεία, που θα βοηθήσουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους και του κόστος μάρκετινγκ.
  3. Τέλος, αναζητήστε επιταχυντές που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να λάβει όλη την κατάλληλη βοήθεια, τόσο συμβουλευτική, όσο και οικονομική.
-Διαφήμιση-