Το ελληνικό ακτινίδιο «κατακτά» και τη Ν. Κορέα

Αποφασιστικής σημασίας ώθηση για το ελληνικό ακτινίδιο αποτελεί η ολοκλήρωση της φυτοϋγειονομικής διαδικασίας για την εξαγωγή προς τη Νότια Κορέα,, όπως πιστοποιείται από το σχετικό έγγραφο της αρμόδιας αρχής της Ασιατικής χώρας. 

Τα παραπάνω προκύπτουν από δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με το οποίο, αναμένεται πλέον η έκδοση εμπεριστατωμένων οδηγιών από το υπουργείο τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές αρχές όσο και προς τους εξαγωγείς. 

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερόμενων Ελλήνων εξαγωγέων. 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή τονίζοντας ότι επιβραβεύθηκαν οι άοκνες προσπάθειες αφενός των Υπηρεσιών του Υπουργείου, αφετέρου των Ελλήνων παραγωγών ακτινιδίου, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για το άνοιγμα και άλλων αγορών με σκοπό την προώθηση των εξαιρετικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων.