Ένα «κινητό θερμοκήπιο» θα ταξιδέψει μέσω έξι χωρών της ΕΕ, προκειμένου να πείσει τους πολίτες ότι είναι καλό να τρώνε φρούτα και λαχανικά. Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της αβεβαιότητας που πλήττει τελευταία τον κλάδο των οπωροκηπευτικών, ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο ενώπιον της 31ης Οκτωβρίου και της προοπτικής ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο ευρωπαϊκός τομέας των οπωροκηπευτικών παρουσίασε την Τετάρτη την πρώτη κοινή εκστρατεία για την τόνωση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών ευρωπαϊκής προέλευσης, μια πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει περιήγηση σε ένα «κινητό θερμοκήπιο» μέσω έξι χωρών.

Οι εθνικές ενώσεις του τομέα στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πολωνία πραγματοποίησαν σύσκεψη, προκειμένου να ξεκινήσουν την εκστρατεία που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι σχετικά με τις μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας των προϊόντων. Φρούτα και λαχανικά από τρίτες χώρες «δεν φτάνουν πάντα στις αγορές μας με τις ίδιες εγγυήσεις και τη βιωσιμότητα» που απαιτούνται στην ΕΕ και αυτό δεν το γνωρίζει το ευρύ κοινό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φρούτων και Λαχανικών, Χουάν Μαρίν.