Ένα χρόνο ζωής στις καλύβες του Δέλτα του Έβρου

Παράταση ζωής στη λειτουργία των καλυβών του Δέλτα του Έβρου δίνει σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Χρήστου Δερμεντζόπουλου αναφέρεται το άρθρο 3 της σχετικής τροπολογίας σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο έως τις 3 Νοεμβρίου 2022 η ισχύς του σχετικού νόμου. Έτσι γίνεται αναστολή είσπραξης και επιβολής κυρώσεων για αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Δέλτα του Έβρου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Δερμεντζοπουλος τόνισε πως το ζητούμενο δεν είναι η παράταση αυτή καθαυτή αλλά μέσω αυτής να συνταχθεί μια σωστή περιβαλλοντική μελέτη που θα  φέρει το ποθητό αποτέλεσμα για να προσθέσει  πως τόσο ο Υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας  γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία της παρουσίας  των καλυβιέρηδων στην περιοχή, την ταλαιπωρία που υφίστανται το τελευταίο διάστημα με την αγωνία να αποτυπώνεται στα πρόσωπα τους για το αν  θα παραμείνουν όρθιες οι καλύβες τους.

Η σχετική τροπολογία έχει ως εξής:

Πηγή: ertnews.gr