Σε έναν μήνα ξεκινά η τηλεκατάρτιση των Νέων Αγροτών

Σε ένα περίπου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των νέων αγροτών, καθώς μόλις σήμερα υπεγράφη από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Οικονόμου, η 2η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Πλαίσιο Εφαρμογής της Δράσης 1.1.1. «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 1 «Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης του ΠΑΑ 2014 -2020».

Τα παραπάνω γνωστοποιούνται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, με τον αρμόδιο υφυπουργό να δηλώνει ότι «ανοίγει ο δρόμος για την τηλεκατάρτιση των Νέων Αγροτών, ώστε να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του προγράμματος και η αποπληρωμή των δικαιούχων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τροποποίηση της απόφασης αφορά περίπου 5.000 Νέους Αγρότες, καθώς επίσης συνολικά το μέγεθος της δαπάνης ανέρχεται περίπου στα 4.875.000 ευρώ. Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου εφαρμογής ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αναμένεται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης σε περίπου ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την επιβολή του πρώτου lockdown στη χώρα, και η 8η τροποποίηση του ΠΑΑ 2014-40 έλαβε το πράσινο φως από την Κομισιόν πριν λίγες ημέρες (καθώς το υπουργείο υπέβαλε σχετικό αίτημα λίγο πριν την εκπνοή του 2020).