Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Ένας Κρητικός στα… κλαρίνα – με τα προβλήματα να τον περιμένουν στην Θεσσαλία

30/07/2023
2' διάβασμα
enas-kritikos-sta-klarina-me-ta-provlimata-na-ton-perimenoun-stin-thessalia-298154

Στις αρχές της εβδομάδας (πιθανότατα Δευτέρα) αναμένεται να βρεθεί στη Λάρισα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. Αυτή η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, καθώς σχετίζεται άμεσα με ένα κοσμικό γεγονός, τουτέστιν γάμος, που θα προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στην Πολυθέα Ασπροποτάμου Καλαμπάκας, και στο οποίο θα παραστεί ο Κρητικός, συνδυάζοντας έτσι το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Δύσκολο, βέβαια, να ακούσει μαντινάδες, αφού στα ορεινά της Πίνδου παίζουν καλό κλαρίνο.

Τον περιμένουν προβλήματα στη Θεσσαλία

Ο νέος ΥΠΑΑΤ, όπως έχει υποσχεθεί στους πολλούς προσωπικούς φίλους που έχει στον κάμπο (από τη θητεία του ακόμη στο υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και παλαιότερα ως τομεάρχης της ΝΔ στον νομό Λάρισας), η Θεσσαλία θα αποτελέσει πρώτο σταθμό της περιοδείας του ανά τη χώρα.

Βέβαια, το κλίμα για τον κ. Αυγενάκη δεν είναι ευοίωνο, μια και στη Θεσσαλία υπάρχουν πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τις ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου (ακαρπία, περονόσπορος, εμφάνιση άλλων ασθενειών) και το αίτημα των παραγωγών για δίκαιες αποζημιώσεις είναι μαζικό.

Στα μαχαίρια για τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ

Στο μεταξύ, στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ αναμένουν με αγωνία την πρόσληψη 20 εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στο έργο καταγραφής των πολλών ζημιών που σημειώθηκαν στον κάμπο. Ταυτόχρονα, η εξαγγελία του Λ. Αυγενάκη για έναρξη διαβούλευσης σχετικά με την αναθεώρηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ έχει ανοίξει μεγάλο κύκλο συζήτησης.

Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων ζητούν ξεκάθαρα κρατική στήριξη του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, ενώ υπάρχουν και φωνές που απαιτούν δικαιότερη λειτουργία του Οργανισμού, αφήνοντας αιχμές για αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων που δίνονται χρόνια τώρα στις δενδρώδεις καλλιέργειες, εν αντιθέσει με τις αροτραίες.

Σίγουρα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα το αγροτικό κίνημα είναι η έναρξη ενός εμφυλίου πολέμου.

ΓΡΑΦΕΙ: