Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

«Μυστικός» δείπνος για το συμπύρηνο

26.07.2023
1' διάβασμα
mystikos-deipnos-gia-to-sybyrino-297833

Για την… τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου και πριν ακόμη λειτουργήσει καλά και γίνουν ένα σώμα και μια ψυχή στη νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Βιομηχανικού Ροδάκινου, με στόχο την προάσπιση του κόπου και των διεκδικήσεων των ροδακινοπαραγωγών, μπήκαν ήδη τα θεμέλια της… διαίρεσης.

Καθώς οι προθέσεις της ΕΚΕ για το εύρος της τιμής του συμπύρηνου δεν έχουν προσδιοριστεί απολύτως, με πρόσχημα ότι αναμένεται να συζητήσει το θέμα αυτό με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλά πληροφορημένες πηγές της «ΥΧ» αναφέρουν πως πραγματοποιήθηκε «μυστική» συνάντηση και γεύμα με ορισμένους εκπροσώπους των αγροτών -και συγκεκριμένα με τέσσερα μέλη της Εθνικής Επιτροπής- με πέντε εκπροσώπους ιδιοκτήτες βιομηχανιών σε ταβέρνα του νομού, συζητώντας για την τιμή κι ό,τι είναι πιο λειτουργικό για τη σχέση των δύο.

«Στον “μυστικό δείπνο” απουσίαζαν, βέβαια, τα μέλη της… Επιτροπής Ανταγωνισμού τους οποίους μάλλον ξέχασαν να προσκαλέσουν», σχολίασαν ειρωνικά πηγές της «ΥΧ». Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα πως τα συγκεκριμένα τέσσερα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για το ροδάκινο είναι τα πιο «βολικά» στις σχέσεις τους με τα εργοστάσια και τους κονσερβοποιούς και δεν διστάζουν να τους χαρακτηρίσουν ως «μαϊμουδένιους» εκπροσώπους του συνεταιριστικού κινήματος.

Μάλιστα, εκφράζουν φόβους πως αυτή η συνάντηση επιχειρεί να διεμβολίσει την εθνική επιτροπή που έχει συστηθεί πριν από σχεδόν 35 ημέρες και να περιορίσει την ομόφωνη διεκδίκηση των 40 + 3 λεπτών το κιλό για το βιομηχανικό ροδάκινο και μια πιθανή εξέλιξη διεκδίκησης η οποία θα είχε δυναμικά χαρακτηριστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: