Ενδιαφέρον για εισαγωγές ελληνικών τροφίμων από την κορεατική Daehan Flour Mills

Δραστηριότητα εισαγωγής διατροφικών προϊόντων, τα οποία θα προωθήσουν στο ευρύ δίκτυο διανομής που ήδη διατηρούν, προτίθεται να αναπτύξει η κορεατική εταιρεία Daehan Flour Mills, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προς ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, η κορεατική εταιρεία παράγει και προωθεί στην κορεατική αγορά άλευρα και ζυμαρικά.

Κατηγορίες προϊόντων που ενδιαφέρουν κυρίως την εν λόγω εταιρεία είναι το τυρί, το γιαούρτι, τα αρτοποιήματα (snacks, παξιμάδια, crackers), τα ζαχαρώδη (μπισκότα, croissant), οι ελιές, το ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα φρούτα, τα είδη θαλασσινών σε κονσέρβες (όχι καπνιστά), οι ξηροί καρποί, τα αλείμματα, τα είδη μουστάρδας και το αυγοτάραχο.

Προκειμένου να υπάρξει συστηματική ανταπόκριση στο συγκεκριμένο αίτημα, το Επιμελητήριο απευθύνει έκκληση να αποσταλούν στο Γραφείο ΟΕΥ της Σεούλ (ecocom–[email protected]), συγκεκριμένες προτάσεις προϊόντων σε μορφή αρχείων pdf με περιεκτικές πληροφορίες του προϊόντος, που δεν θα ξεπερνούν τη μία σελίδα. Σε αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνονται και τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε εταιρείας (τηλέφωνο σταθερό και κινητό, αρμόδιος και e-mail).

Επιπλέον, επισημαίνεται πως, επί πολλών προϊόντων, σκόπιμο είναι να γίνει προσπάθεια η παρουσίασή τους να μην υπερβαίνει τις δύο σελίδες ανά εταιρεία.

Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο προϊστάμενος του εμποροβιομηχανικού τμήματος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Τμήματος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Ρόμπολας, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει τη δραστηριότητά της το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ήταν φρόνιμο οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τη σχετική πληροφόρηση μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Η κορεατική πλευρά θα έλθει κατόπιν σε απευθείας επαφή με ενδιαφερόμενους για να προσδιορίσει τον τρόπο έναρξης της συνεργασίας.