«Δίχτυ» προστασίας από παρακρατήσεις των Άμεσων Ενισχύσεων προτείνουν Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία για καταστροφές από καιρικά φαινόμενα

Η επιστολή των τριών υπουργών στους Επιτρόπους Γεωργίας και Προϋπολογισμού

Με κοινή επιστολή των τριών υπουργών αρμόδιων για τον πρωτογενή τομέα Ελλάδας (Σπ. Λιβανός), Γαλλίας (J. Denormandie) και Ιταλίας (Stefano Patuanelli) που συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα ΥπΑΑΤ, προωθείται κοινό αίτημα στον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, Janusz Wojciechowski και τον Επίτροπο Προϋπολογισμού Johannes Hahn ώστε να βρεθούν κονδύλια που θα στηρίξουν τους παραγωγούς που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τους πρόσφατους παγετούς, αλλά και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα αποζημιώνει με τρόπο άμεσο και γρήγορο τους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες πλήττονται λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, οι τρεις υπουργοί ζητούν την  έγκριση της Επιτροπής και για την παροχή εθνικής βοήθειας προς τους πληγέντες και προτείνουν την τροποποίηση του άρθρου 71 (παρ. 8), η οποία αποσκοπεί να δώσει τη δυνατότητα σε εκείνα τα κράτη μέλη που το επιθυμούν, να κατευθύνουν, ένα μικρό μέρος των άμεσων πληρωμών που διατίθεται σε κάθε κράτος μέλος.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ΔΤ του ΥπΑΑΤ και δείτε ΕΔΩ την επιστολή (αγγλικά)

Διαβάστε στην “ΥΧ” που κυκλοφορεί την Παρασκευή 21/5 αναλυτικό ρεπορτάζ