Ενίσχυση 37,2 εκατ. ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο στην Βουλγαρία

Διευκρύνησεις του Υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Την πρώτη δόση πληρωμής της κρατικής ενίσχυσης, που αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης –για χρήση στην αγροτική παραγωγή– κατέβαλε στους Βούλγαρους αγρότες το Κρατικό Ταμείο Γεωργίας της χώρας.

Η ενίσχυση χορηγείται στους αγρότες που εργάζονται στους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής, υπό τη μορφή έκπτωσης από τον συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου, που χρησιμοποιείται για μηχανοκίνητες δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 8.250 αγρότες είδαν να μοιράζεται στους λογαριασμούς τους το ποσό των 37,2 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός για το 2017, στο πλαίσιο του καθεστώτος για την ανάκτηση ορισμένων δαπανών των αγροτών για καύσιμα που αγοράστηκαν το 2016, είναι περίπου 43 εκατ. ευρώ, το καταβληθέν ποσό αντιπροσωπεύει το 87,21% του εγκεκριμένου ποσού κρατικής ενίσχυσης για όλους τους αιτούντες.

Το υπόλοιπο ποσό, που υπερβαίνει τα 5,6 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί στους 8.250 αγρότες με μια δεύτερη δόση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2018.

Η ανωτέρω κρατική ενίσχυση έρχεται σε μια κομβική χρονική συγκυρία, καθώς αυτή την περίοδο προετοιμάζονται κινητοποιήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου του… 2015, εξακολουθεί να εκκρεμεί.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress